Nieuwjaarsreceptie Schoolbond met babyborrel

Fotoreportage...

Lier: Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Schoolbond blikte voorzitter Jan Hendrickx terug op een geslaagd 2019. Het aantal toeschouwes steeg van 4.000 in 2018 tot net geen 5.000 in 2019.
“We brachten niet minder dan 9 producties en dit op 4 verschillende Iocaties. In onze eigen vertrouwde zaal brachten we Klak,  Dat is het leven, Azen, De wilde weg en De ster. In onze blauwe zaal bracht onze jeugdafdeling het eindwerk van groep C en voorjaarsontwaken van groep B. In den Bril mochten we Azen hernemen en De Mol werd het decor voor De 3 Muskieviers”, vertelt de voorzitter in zijn nieuwjaarstoespraak.
“We zijn dus met volle goesting en goede moed aan 2020 begonnen. Eind deze maand gaat onze eerste productie van dit nieuwe jaar in première. Who's afraid of Virgina Woolf is een klassieker en een uitdaging voor de cast. Het gaat een knaller worden met een zeer originele regie. En over knallers gesproken, het theaterseizoen sluiten we af met Scap. Een hilarische muzikale komedie die zich afspeelt in het wilde westen. Er staan ons dus weer drukke tijden te wachten.”

De Schoolbond heeft een boeleke: Jan Schrobberbeek
“Een unicum in onze rijke geschiedenis.. Alhoewel, een verkleinwoord is hier niet echt van toepassing. Om onze boreling even te situeren voor al wie hem nog niet mocht kennen. Over het vaderschap van deze spruit bestaat in deze géén twijfel : de pen van schrijver-kunstenaar Felix Timmermans zorgde sowieso voor de noodzakelijke kiemen. Dat de baby geboren is uit de grote schoot van moeder Schoolbond.”
“Wij zijn ongelooflijk trots op onze nieuwe telg. Niet alleen omdat hij zo mooi en groot is maar ook omdat de Schoolbond vanaf nu deel mag uitmaken van een stukje Lierse geschiedenis. Eigenaardig genoeg heeft er nog nooit iemand naar zijn voornaam geïnformeerd. In het boek van de Fé of de toneelbrochure staat nergens een verwijzing. Wij vonden dat dit niet kon en dus hebben wij hem maar Jan genoemd. Jan Schrobberbeek, welkom bij de Schoolbond en welkom in Lier”, besluit de voorzitter. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Meer informatie over de Lierse Schoolbond:  www.schoolbond.be

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet