Hooikt Op Planken speelt ‘Hartelijk gecondoleerd’

Fotoreportage...

Koningshooikt: Vanaf  zaterdag 1 februari 2020 speelt toneelkring Hooikt Op Planken (HOP) zijn nieuwe productie ‘Hartelijk gecondoleerd’ van Jack Staal. Regisseur van dienst is Eric Goyvaerts, die reeds ettelijke stukken bij HOP regisseerde.

Hartelijk gecondoleerd
“Hartelijk Gecondoleerd is een tragikomedie met echte personages in reële situaties. Echt iets wat sommige mensen al hebben meegemaakt. De gierige tante, de plezante nonkel, de verwaande zoon... Maar wat gebeurt er als je al deze mensen samen in een kleine familie zet en vader sterft? Nu moeten ze allemaal bij elkaar zitten om alles te regelen met alle gevolgen van dien...
De karaktertrekken van bepaalde personages worden iets uitvergroot waardoor in de tragiek komische situaties ontstaan”, legt regisseur Eric Goyvaerts uit.

“In Hartelijk Gecondoleerd wordt een familie geconfronteerd met het overlijden van hun vader. Ze moeten alle praktische dingen afhandelen die bij een begrafenis naar voren gekomen. Van koffietafel organiseren tot de doodsbrief opstellen en achteraf de kaartjes bekijken die de mensen hebben afgegeven. De familieleden zijn echte personages. De oudste zoon die ook Prins Carnaval is denkt dat hij meteen ook Prins van België is. Tot overmaat van ramp sterft de vader op de avond van het Prinsenbal. Zijn vrouw denkt dat ze prinses van België is en kijk neer op haar schoonfamilie. De tweede zoon Fred leeft van een invalide uitkering en van een werkloosheidsuitkering. Hij zit meer in het café dan elders. Thuis zit zijn vrouw Greta een nogal simpel personage die ook nogal op haar centen zit. Er is dan nog de ongetrouwde dochter die de laatste maanden vader heeft  gezorgd. De jongste zoon is gescheiden heeft een ‘Gothic’ dochter.
De vader sterft op de avond van het prinsenbal…”
(MSL/foto’s MSL-SDW)

Locatie, speeldagen en tickets

Koningshof, Mechelbaan 22 Koningshooikt

Zaterdag 1, vrijdag 7 en zaterdag 8 februari om 20.00uur
Zondag 9 februari om 14.30uur
Donderdag13, vrijdag 14, zaterdag 15 februari om 20.00uur

Kaarten 10 euro – GSM 0472 30 49 40

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet