Julia Van Hool is 111 jaar, de tweede oudste van België

Lier 7 mei 2020: Vandaag vierde Julia Van Hool haar 111de verjaardag in het WZC Sint Jozef. Ze is nu de tweede oudste van België. Gewoonlijk gaat dit gepaard met grote festiviteiten. Gezien de corona maatregelen was de viering enigszins anders dan gepland. Julia verblijft reeds vijf jaar in het WZC.
Het verjaardagsfeest beperkte zich tot een raambezoek van enige familieleden. Ook burgemeester Franck Bogaerts en schepenen Rik Pets en Annemie Goris kwamen even langs. Haar dokter Bart Van Bosstraeten en Werner De Backer directeur van het WZC mochten niet ontbreken.
Toen de burgemeester zei dat ze er elk jaar beter uit ziet antwoordde ze ludiek: “Ook met mijn lange haren nu de coiffeur niet kan komen.” De burgemeester overhandigde haar ook nog een brief van de koning en van de stad.
“Ik ben totaal verrast dat er zo veel volk is. Ik probeer het nog een paar jaar vol te houden. Ik voel me heel goed en doe mijn best om aan de top te geraken. Samen met de zorg van de dokter en de mensen hier lukt dat wel”, zegt Julia nog.
Na een half uurtje voor het raam ging Julia rusten op haar kamer. (MSL/foto’s MSL-SDW)