Nieuwjaarsreceptie op De Laag in Koningshooikt

Fotoreportage...

Koningshooikt: Na de Sint Antonius viering en de openbare verkoop bij opbod van onder ander varkenskoppen bood het stadsbestuur van Lier – Koningshooikt de bevolking een nieuwjaarsreceptie aan op de Laag in Koningshooikt. Niet alleen de stad bood van alle lekkers aan maar ook de plaatselijke handelaars voorzagen de aanwezigen van spijs en drank. Een groep van SAMWD, zeg maar de muziek academie van Lier, zorgde voor aangepaste muziek.

Burgemeester Frank Boogaerts hield zijn nieuwjaarstoespraak vanop de kiosk.
“In naam van het schepencollege en in mijn persoonlijke naam heet ik u allen heel hartelijk welkom op de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst die het stadsbestuur jullie graag aanbiedt.
Eerst en vooral wens ik jullie en iedereen die jullie dierbaar is een gezond, gelukkig en succesvol 2020 toe. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een belangrijke taak voor het stadsbestuur, de opstelling van een ‘Meer Jaren Planning’ voor de jaren 2020-2025. Zeg maar het plan, het grote kader, de richting waarin wij met onze stad uit willen”, begint de burgemeester zijn toespraak.

Participatie
 “Enkele markante zaken wil ik toch benadrukken namelijk de veelvuldige besprekingen met de diensten, de participatie-avonden voor de bevolking die we organiseerden, de uitgebreide toelichtingen aan de gemeenteraadsleden en aan de adviesraden, de aanpassingen  die wij ten gevolge van hun reacties aan de meer jaren planning hebben doorgevoerd om te komen tot het resultaat dat nu is goedgekeurd door de gemeenteraad, en nu zal worden uitgevoerd. Wij hebben dus zo veel mogelijk rekening gehouden met deze wensen en voorstellen. Participatie is voor ons geen hol woord en zal voortgezet worden tijdens deze bestuursperiode. Anderzijds is het onze plicht als Stad en van mijzelf als burgemeester en verantwoordelijke voor de financiën, om een financieel goed en gezond beheer te voeren. De tering naar de nering zetten, handelen als een goed huisvader.”

Investeringen
De burgemeester kondigde heel wat noodzakelijke investeringen aan. Heraanleggen van voetpaden, fietspaden en wegen, de restauratie van het Begijnhof en de Grote Kerk, de realisatie van jeugdvoetbalvelden op de Hoge Velden, een nieuw of vernieuwd  cultureel centrum,  vernieuwen van vijf speelpleintjes,  een propere kleurrijke winkel-as, vernieuwing van de minigolf, een hondenuitloopweide, planten van 10.000 bomen of struiken, de volledige vervanging van de openbare verlichting door LED-lampen.

Geen nieuwe belastingen
“Wij gaan dat alles waarmaken ZONDER verhoging van de Aanvullende Personen Belasting, ZONDER verhoging van de Opcentiemen op de Onroerende Voorheffing , ZONDER personeel te ontslaan. En tegelijkertijd houden wij  de stadsschuld onder controle.”
De burgemeester kondigde ook een vermindering van de vaste Ivarem bjdrage en prijsdaling van de ‘roze zak’ aan.

Duurzame bekers
Deze nieuwjaarsrecepties was het eerste grote stadsevenementen met herbruikbare bekers. Vanaf 1 januari 2020 mag de stad bij eigen evenementen en binnen haar eigen werking geen dranken meer serveren in wegwerpbekers of in eenmalige drankverpakkingen. Voor één euro waarborg kan je in een kraampje een beker bekomen. Na de receptie kan je de beker terug inruilen.

Na de toespraak genoten de aanwezigen van het mooie weer, van de muziek, van een leuke babbel  en van al het lekkers dat gratis aangeboden werd. (SDW/foto’s SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet