Winkels heropenen na een Coronaslaap van twee maanden

Lier 11 mei 2020: Na een lockdown periode van ongeveer twee maanden gingen de meeste winkels terug open. Alle winkeliers namen de nodige veiligheidsmaatregelen zodat de klanten veilig en aangenaam een bezoek aan hun zaak konden brengen.

In Lier werden heel wat maatregelen getroffen om de heropening zo veilig mogelijk en volgens de aanbevelingen van de veiligheidsraad te laten gebeuren. Zo mogen de lijnbussen tussen 11 en 18 uur niet meer door de smalle Antwerpsestraat om de shoppers meer plaats te geven en om de belangrijke veiligheidsafstand van anderhalve meter te kunnen respecteren. In de winkelstraten bracht de stad schapenkoppen logo’s op een afstand van anderhalve meter aan. Gezien er slechts een bepaald aantal personen in de winkels mogen geven deze schapenkopjes de afstand aan die je dient te respecteren als je in een wachtrij terecht komt.
De handelaars namen ook de noodzakelijke maatregelen om alles binnen veilig te laten verlopen. Ze brachten waar nodig de nodige richtingsaanduidingen aan. Overal werden ontsmettende handgels voorzien. Er wordt slechts één klant per 10m² oppervlakte toegelaten.

Kom met de fiets
De stad vraagt om zoveel mogelijk met de fiets naar de winkel te komen. Op verschillende plaatsen in de stad in de winkelstraten werden bijkomende fietsenstallingen aangebracht. Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om de fietsen in deze stallingen te plaatsen en zeker niet tegen de gevels van de winkels.

Verwachtte drukte blijft uit
De verwachtte drukte bij de heropening van de winkels bleef uit. Iedereen keek zowat de kat uit de boom. Bij een paar winkels stond een wachtrij. Overal respecteerden de shoppers de opgelegde maatregelen. (MSL/foto’s SDW)
Meer informatie: www.shoppeninlier.be en www.lier.be