Nacht van de Sport

Fotoreportage...

Lier: In het cultuurcentrum De Mol werden tijdens de Nacht van de Sport de sportlaureaten van 2019 gehuldigd. Wim van de Weyer, voorzitter van de sportraad verwelkomde de aanwezigen. Schepen voor sport Ivo Andries onderstreepte het belang van bewegen en de positieve invloed van sport op de gezondheid. Hij gaf een overzicht van de nieuwe sportinfrastructuur die de stad realiseerde en de projecten die in uitvoering zijn en de geplande verbetering van de bestaande infrastructuur.
De huldiging zelf werd geopend met een dansoptreden van de Juniorcompagnie van SAMWD. De sportpersprijs werd toegekend aan Jo Dockx voor zijn bijdrage die hij leverde voor het verbeteren van het sportlandschap in Lier.
Nadien volgde de huldiging van de verschillende verdienstelijke sportkampioenen op provinciaal, Vlaams, Belgisch, Europees en internationaal vlak.
Ook de verdienstelijke vrijwilligers van verschillende clubs werden in de bloemen gezet.
Ploeg van het jaar werd BC GUCO die er in slaagde tijdens het voorbije seizoen zowel Vlaams als Belgisch kampioen te worden.
Jongere van het jaar werd Kilian Meersman van de Lierse Kayakclub Anderstad voor zijn prestaties op het wereldkampioenschap en op verschillende Europese en Belgische wedstrijden.
Sportfiguur van het jaar werd Jan Laenen van de Koninklijke Kanoclub Lier voor verschillende prestaties in het kajak gebeuren. Op het wereldkampioenschap surfski ocean racing in Quiberon, Frankrijk, behaalde hij goud in zijn categorie en werd dus wereldkampioen. Tijden de Belgian Coast Race werd hij Belgisch Kampioen bij alle categorieën.
De huldigingsplechtigheid werd afgesloten met een Ierse dans gebracht door de turnkring van Lyra.
Tot slot van de avond genoten de aanwezigen nog van een uitgebreide receptie muzikaal opgeluisterd door een ensemble van SAMWD onder leiding van de muzikale duizendpoot Han Flintrop. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet