Galerij Artisjok organiseert een tweede kunstveiling

Lier: Op zondag 15 december organiseerde Galerij Artisjok een kunstveiling ten voordele van de 'Pink Ribbonettes'  uit Lier. Deze veiling staat volledig in het thema van oude en jonge Lierse meesters.
Ze ging door in de nieuwe Artisjok pop-up locatie Rechtestraat 10 in Lier (voorheen 'Boekhandel Van In')
Veilingmeester van dienst was opnieuw Adriaan Van Den Hoof. Hij zal tussen 14 en 18 uur een zestigtal werken van oude en jonge ‘Lierse meesters’ te koop aanbieden. Bij de werken van de oude Lierse meester behoren onder andere werken van Oscar Van Rompay en Isidoor Opsomer. Bij de ‘jonge meesters’ zijn bijvoorbeeld werken van Door Van Boeckel, een schilderij van Adriaan Van den Hoof en werken van docenten van de stedelijke academie.
Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Pink Ribbonettes die het geld willen gebruiken voor de aankoop van een ‘Drakenboot’

De Pink Ribbonettes zijn een groep  ex-borstkankerpatiënten die peddelen in een kano ter bevordering van de lymfedrainage van de armen. De meeste groepen varen met een zogenaamde drakenboot. “Zo’n boot met tien plaatsen kost tussen de 6.000 en 7.000 euro”, zegt Monique Quaeyhaegens. (MSL/foto KDC)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet