Stadsbestuur opent Novemberfoor

Fotoreportage...

Lier: Tot en met dinsdag 19 november kan je genieten op de Lierse Novemberfoor. Zoals andere jaren zijn er attracties voor jong en oud, voor hongerigen en dorstigen.  In totaal staan er vierenzestig foorinstellingen op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest.

Tijdens een korte plechtigheid op het stadhuis maakte schepen Rik Verwaest een vergelijking tussen het oude Keltische winterfeest, Samhein, en de novemberfoor. Een groot feest met veel licht, kleur en vuur was het laatste feest voor iedereen zich terugtrok voor de winter. De novemberfoor als een drieduizend jaar oude traditie. De schepen bedankte de foorkramers en alle medewerkers om van de foor een groot feest te maken. Ook burgemeester Frank Boogaerts bedankte de foorkramers voor weeral een mooie foor. Op zijn buurt dankte de voorzitter van het foorcomité de stad voor de warme ontvangst en de goede samenwerking. Hij nodigde de aanwezigen uit voor de traditionele openingsrondgang van de Lierse Novemberfoor.
Dit jaar ook boden de foornijveraars een vuurwerkspektakel aan. Zoals vorig jaar werd het een geluidsarm vuurwerk dat vanop de evenementenweide afgeschoten werd

Nieuwigheden
Dit jaar is de foor ook op 1 november open. Op woensdag 6 november en woensdag 13 november is het ‘kortingsdag’. Nieuw dit jaar is het ‘prikkelarm moment’ op maandag 4 november van 17 tot 19 uur. De muziek klinkt dan wat stiller, flitslichten gaan uit en er wordt geen gebruik gemaakt van microfoons. Voor rustige klanten en  bezoekers met autisme een ideaal moment.
Op vrijdag 8 november is er een andere nieuwigheid. Tijdens de ‘ladies night’ vanaf 19 tot 22uur worden) goodiebags met waardebonnen uitgedeeld aan het stadhuis. Op = op!
Op zaterdag 16 november komt de sint aan in Lier. Hij wandelt over de foor naar het stadhuis waar hij de kinderen ontvangt.
De traditionele beertjesworp op de drie pleinen gaat door op zondag 17 november. Om 18.15 uur op de Grote Markt , om 18.35 uur op het Zimmerplein en om  19.00 uur op de Gasthuisvest.

De foor eindigt op zondag 17 november. Wie nog een laatste maal een smoutebol of wafel of warme rek wil kopen, kan dit doen op dinsdag 19 november. Eetkramen en lunaparken blijven tot dan open.
(SDW/foto’s SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet