Albertine Willems en Jef Van Hooff vijfenzestig jaar getrouwd

Lier: Op zondag 10 november 2019 waren Albertine (Bernardina) Willems (86) en Jef (Jozef) Van Hooff (87) vijfenzestig jaar getrouwd. Het echtpaar heeft twee kinderen Carl en Christel. Ondertussen zijn er twee kleinkinderen Ymke en Wendy en vijf achterkleinkinderen Noa, Vince, Alexia, Maxim en Lotte.

Jef werkte eerst zes jaar in het kleermakers atelier van Jos Bonné. Daarna vervulde hij zijn legerdienst, toen nog eenentwintig maanden, voor het grootste deel in België. De laatste drie maanden moest hij nog naar Spich in Duitsland. In 1955 begon hij te werken bij Agfa Gevaert. Eerst in de rolfilm, nadien in de vlakfilm voor röntgen toepassingen. In  1989 ging hij met pensioen. In de gepensioneerden club van Agfa organiseerde hij zeven tot acht maal per jaar de eendaagse busreizen.
Albertine zorgde voor haar kinderen en voor het huishouden.
Alle vrije tijd die er was spendeerde hij aan voetbal. “Mijn vader was stichter van het supportersverbond van Lierse. Ik mocht altijd mee. Toen nadien de Nationale Supporters Federatie gesticht werd ben ik daar dertig jaar ondervoorzitter geweest. In Lier ben ik ook nog sedert 1962 schatbewaarder. Op het huidige ogenblik ben ik nog actief in de Lierse turnkring, bij de veteranen”, verteld Jef.
“Op reis gaan deed ik niet graag. Dat was voor mij altijd een soort bedevaart. Toch zijn wij naar Oostenrijk en Italië geweest. Soms ging ik ook mee als Lierse in het buitenland speelde”, zeg Albertine.
“Hoe we elkaar leerden kennen? Eenvoudig, wij kenden elkaar al toen wij kind waren. Zo kwam van het een het ander…”, vertrouwd Albertine ons lachend toe.
Schepen Rik Pets ging het koppel feliciteren bij hun briljanten bruiloft. Hij overhandigde hen een oorkonde en een medaille met de beeltenis van het vorstenpaar. (MSL/foto’s RR)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet