Nieuwe boom site Gasfabriek

Lier: Op de vest, ter hoogte van de F. Peltzerstraat werd dank zij de financiële steun van de omwonenden een grote nieuwe linde aangeplant. Het gaat hier om het vervangen van een vroegere acacia die om veiligheidsredenen gerooid diende te worden. De stad plande de gerooide boom, zoals gebruikelijk, te vervangen door een nieuwe in maat 18/20 (stamomtrek op 1m hoogte van 18 à 20 cm). Hierop vroegen een aantal buurtbewoners of het mogelijk was een grotere boom aan te planten op de locatie. Ze organiseerden hiervoor zelf een geldinzameling bij geïnteresseerde buurtbewoners, wat een bedrag van 1266,30 euro opbracht. Een initiatief dat de stad alleen maar kon toejuichen. De stad legt voor de grotere boom nog 600 euro bij.

Schepen Bert Wollants juicht het project toe: "Dit is een prima voorbeeld hoe burger en stad samen kunnen investeren in meer groen in de buurt. Een grotere boom die mooi tot zijn recht komt op deze plek is het resultaat. Het is een nieuwe weg die we hier bewandelen voor een groener Lier, maar zeker één die navolging mag krijgen."
 
De nieuwe boom, een linde, heeft een stamomtrek van 80 cm op 1m hoogte. De boom zelf heeft een hoogte van om en bij de negen meter en weegt 5,4 ton. Onder de boom werden ook wat wilde boshyacinten aangeplant, zodat er mogelijk in het voorjaar al een mooi bloementapijt  te zien zal zijn.
(MSL/foto’s MSL/SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet