Kinderen koning tijdens Kinderkunstendag

Lier: Zowel het stadsmuseum als het Liers Cultuurcentrum doen mee met Kinderkunstendag!
Op het menu in het stadsmuseum staan een wolbuffet en een workshop over jouw ideale stad. Wol speelde lang een grote rol in Lier. In de 13de en 14de eeuw weefden we van het beste laken. Herontdek het proces en was, kam, kleur, spin, weef en vilt tijdens doorlopende instapworkshops .
En hoe zou de ideale stad er uit zien als jij hem samen met anderen vanuit het niets mag bedenken? We vertrekken van een wit blad, gebruiken houten blokken en stempels als bouwstenen. We zetten gebouwen neer, tekenen parken en straten, wandelen van huis naar school of het werk en ontdekken onderweg wat we nodig hebben en hoe we ons verplaatsen.

Ook het Liers Cultuurcentrum doet mee. Een ticket voor kinderkunstendag gaf toegang tot de voorstelling No Way Back. Daarnaast kies je zelf nog een extra voorstelling van De Bus of Diorama en dit voor of na No Way Back. Geen nood als je even moet wachten tussen twee voorstellingen. Er zijn workshops in de foyer en je kan een pannenkoek eten in het cultuurcafé. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet