Seniorenbeurs in het Schoppeke

Fotoreportage...

Lier: De twee senioren beurs ging door in dienstencentrum Het Schoppeke. Aan een twintigtal infostands kregen geïnteresseerden  informatie over het ruime aanbod voor zestig plussers in Lier, waaronder vrije tijd, cultuur, sport, zorg. Tevens werden twee interessante voordrachten gehouden.

“Nog niet zo heel lang geleden kocht men een relaxzetel als je op pensioen ging en was het de bedoeling dat je daarin veel tijd zou doorbrengen. Gelukkig is hierin verandering gekomen en is men gaan beseffen dat je na je 60ste nog heel veel in je mars hebt, zowel lichamelijk als geestelijk. Het belangrijkste element het actief bezig zijn, het sociaal contact en het uitbouwen van nieuwe netwerken. Met deze seniorenbeurs willen we daar zeker toe bijdragen. Je kan hier kennismaken met de Lierse seniorenraad en met de seniorenverenigingen die in Lier actief zijn. Heel wat verenigingen zijn bereid om je interessante informatie te geven over het aanbod van cultuur, zorg, ontspanning en zo veel meer in onze stad,” zegt Annemie Goris, schepen voor welzijn en sociale zaken.
Nadien volgde een voordracht rond IT en de digitalisering in onze maatschappij.
Ook burgemeester Frank Boogaerts bezocht de senioren beurs. Hij onderstreepte het belang van de beurs en woonde de voordracht “Wilsbeschikking” bij die gegeven werd door notaris Jan Verreth.
(MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet