Erasmus project in Atheneum Lier

Lier: In het kader van een uitwisselingsproject was een Europese delegatie van jongeren en hun begeleiders te gast op het Atheneum. Als afsluiter van een projectweek werden ze door burgemeester Frank Boogaerts ontvangen op het stadhuis.

“Het project van Atheneum Lier campus Arthur omvat een samenwerking met scholen uit Italië, Litouwen en Turkije. We zullen werken rond het thema genderongelijkheid dat tot op de dag van vandaag nog in vele landen over de wereld een groot probleem is. Zelfs België heeft hierin nog een inhaalbeweging te maken en staat slechts op de 32ste plaats in de Global Gender Gap Index (2018)”, zegt Ilse De Bast, directrice van Atheneum Lier campus Arthur.
“Tijdens deze week worden verschillende workshop ingericht betreffende genderongelijkheid op zowel de arbeidsmarkt als in de maatschappij. Tevens kunnen ze hun taalvaardigheid verbeteren waardoor ze meer kansen krijgen op de geïnternationaliseerde arbeidsmarkt. Een internationale uitwisseling is tevens een culturele uitwisseling. Leerlingen leren gebruiken en gewoonten van andere landen kennen.”

Tijdens de ontvangst op het stadhuis gaf burgemeester Frank  Boogaerts een kort overzicht van wat Lier te bieden heeft op alle gebied. “Erasmus+ biedt aan vier miljoen jongeren de mogelijkheid om in het buitenland te studeren en kennis te maken met verschillende culturen. Ook kunnen zei samen van gedachte wisselen over actuele onderwerpen. Jullie hebben over een belangrijk en actueel probleem gepraat namelijk gendergelijkheid of ongelijkheid. Niet tegenstaande de toestand in ons land op het eerste zicht goed blijkt te zijn, staat België slecht op de 32ste plaats in het Global Gender Gap Index. Wij weten dat in veel andere landen, ten gevolge van culturele en religieuze tradities, de situatie veel slechter is en zelfs onaanvaardbaar. Ten gevolgen van deze regelgeving worden vrouwen gediscrimineerd gewoon omdat ze vrouw zijn. Deze toestand is onaanvaardbaar in moet zo spoedig mogelijk uit de wereld verdwijnen. Ik ben ervan overtuigd dat jullie workshops bijdragen hebben om dit doel te bereiken”, aldus de burgemeester.
De ontvangst op het stadhuis werd afgesloten met een receptie. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet