Oranje aanstraling stadhuis

Lier: Naar aanleiding van “Orange Day” kleurde het Lierse stadshuis op 25 november oranje. De oranje aanstraling startte op maandag 25 november en loopt tot dinsdag 10 december. Op momenten dat de openbare verlichting brandt zal het stadhuis in een oranje gloed oplichten. 

Deze actie kadert in de campagne van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen. Het is een dag om het bewustzijn hierrond te verhogen. Oranje staat, als een heldere en optimistische kleur voor een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Orange Day roept activisten, overheden en VN-partners op om mensen te mobiliseren, problemen te voorkomen en het geweld tegen vrouwen en meisjes te beëindigen.

De oranje aanstraling komt er op vraag van de Lierse afdeling van de Soroptimistenclub, De Zilveren Knoop. Fluvius zorgt gratis voor het oranje tintje in de verlichting.

“De 55 clubs van de Soroptimistische Unie van België zijn sterk betrokken bij deze campagne. Als onderdeel van een toonaangevende vrouwenorganisatie, zal Soroptimist International van België, waar onze Lierse Club ‘De zilveren knoop’ toe behoort, hun positie op een verstandige manier gebruiken om deze belangrijke campagne bekend te maken bij het grote publiek”, klinkt het bij Soroptimist ‘De zilveren knoop’ Lier. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet