Kerst in Lier en Koningshooikt

Lier: Dit jaar zijn opnieuw heel veel activiteiten gepland tijdens de eindejaar periode.
De festiviteiten worden geopend met de ondertussen klassiek geworden fakkeltocht op vrijdag 6 december. Omstreeks 18.30uur vertrekt de optocht op de Grote Markt. Onderweg wordt de verlichting aangestoken. De optocht eindigt dit jaar in het Stadspark dat omgetoverd wordt tot een vuurpark met lichtjes, kaarsjes en vuurinstallaties. Er wordt muziek gespeeld, en gedanst. Op de evenementenweide is een hapje en een drankje voorzien.

Kerstmarkt in Lier
Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december is er de Kerstmarkt op de Grote Markt en het Felix Timmermansplein. Rondom het marktplein staan 32 houten chalets. Centraal staan 6 XL chalets. Verder staan er op de Grote Markt nog een 55-tal tenten opgesteld tot op het Felix Timmermansplein. De kindermolen wordt verplaatst naar het Winterpleintje naast het stadhuis. Ook daar staat dit jaar het huisje van de kerstman. Het cafeetje ’t Zeemeerminneke  wordt verplaatst naar Felix Timmermansplein.
Op zaterdag 14 december om 14 uur komt de Kerstman in zijn koets aan op het stadhuis. Hij zal vergezeld zijn van een bende vrolijke muzikanten en kerstelfjes. Daar zal de burgemeester de sleutel van zijn huisje overhandigen. De kinderen kunnen hem een bezoekje brengen en krijgen daar misschien een klein geschenkje. 
Op het Zimmerplein staat een grote ‘Kerstride’. Aan de Zimmertoren klim je in een toren van ongeveer 14 meter hoog. Vandaar landt je na een paar seconden zweven aan de Gevangenenpoort.

Verder komt de Nostalgie Christmas Tour op zaterdag 14 en zondag 15 december met een mobiele radiostudio naar de Kerstmarkt.
In de Picture Pop Up op de Grote Markt kan je een leuke foto laten maken. De drie leukste foto’s worden beloond  met een centrumbonpakket van 100 euro.

Kerstmarkt in Koningshooikt
Op 21 december van 17 tot 24 uur organiseert de dorpsraad van Koningshooikt op het Koningsplein hun jaarlijkse kerstmarkt. Om 17.30 uur komt de kerstman langs. Verder worden de jongsten vermaakt door Mr Creezy en zijn ballonkunsten. Fanfares en de dixielandband The Streetwalkers zorgen voor de muzikale omkadering.

Winterpleintje met mini resto
Vanaf 6 december tot en met 5 januari kan je terecht op het Winterpleintje naast het stadhuis. Hier kunnen de allerkleinsten een ritje maken op de kindermolen of kerstballen vissen terwijl de mama’s en de papa’s een verwarmend drankje kunnen gebruiken.
Op het plein vind je ook het ‘kleinste restaurant van Lier’ met een aangepast menu.

Nieuwjaarsreceptie
De nieuwjaars periode wordt afgesloten met de klassieke nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt in Lier op zondag 5 januari 2020 van 11 tot 13 uur en op de Laag in Koningshooikt op zondag 19 januari 2020 van 11.30 tot 13.30 uur. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Meer informatie op www.kerstinlier.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet