Raymond Desmet en Jacqueline Simons vieren hun 60 jarig huwelijksjubileum

Lier: Op 30 december 2019 vieren Jacqueline Simons (82) en Raymond De Smet (82) hun diamanten huwelijksverjaardag. Ze werden gevierd tijdens de ontvangst op het stadhuis van de huwelijks jubilarissen die de tweede helft van het jaar zestig of vijfenzestig jaar getrouwd waren.

Jacqueline en Raymond zijn beide geboren Lierenaars. “Onze ouders woonde niet ver uit elkaar. Wij kwamen mekaar regelmatig tegen op straat. En zo gebeurde het”, zegt Jacqueline.
Raymond en Jacqueline hebben één zoon Wim. Ondertussen zijn er drie kleinkinderen: Roos, Toine en Fien.
Raymond stond zijn ganse loopbaan in het onderwijs. In 1958 is hij begonnen als onderwijzer in de Oefenschool. In 1979 werd hij daar directeur benoemd. In 1992 ging Raymond met pensioen.
Jacqueline was altijd huisvrouw.

Samen gingen ze graag op reis. Zo bezochten ze de Griekse eilanden, Spanje, Turkije en Tunesië. Toen de gezondheid een probleem werd besloten ze om alleen nog in eigen land op verlof te gaan.
In zijn vrije tijd was Raymond amateur fotograaf. Hij was meer dan 50 jaar lid van de Fotoclub Pallieter. “Het staat nu wel op een laag pitje maar ik heb toch een nieuw fototoestel gekocht”, zegt Raymond.
“Toen wij vroeger nog op Zevenbergen woonden werkte  ik regelmatig in mijn tuin. In juni van dit jaar zijn we verhuisd naar een serviceflat in Sint-Jozef. Hier moeten wij ons nu even settelen. Het verblijf hier is fantastisch. Wij zijn nu van veel van onze dagelijkse beslommeringen verlost. Volgend jaar ga ik zeker een plekje zoeken in de ‘Warme Tuin’ (een plaats waar de bewoners op kleinschalige manier kunnen tuinieren) van Sint Jozef”, besluit Jacqueline.
Nu genieten ze volop van hun nieuwe omgeving. Regelmatig gaan ze nog wandeling langs de Lierse vesten.
Burgemeester Frank Boogaerts en schepen Rik Pets feliciteerde het koppel bij hun huwelijks jubileum. Van het Paleis kregen ze een oorkonde. De stad Lier schonk hen centrum bons ter waarde van zestig euro. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet