Nieuwe Lierenaars ontvangen in Colibrant

Fotoreportage...

Lier: Zondag werden ongeveer tachtig nieuwe inwoners ontvangen door het stadsbestuur. Na de verwelkoming door de burgemeester werden onder de aanwezigen twee Lierse ‘boodschappentassen’ verloot. Kristof Dockx en de heer Fruytier kregen als eerste deze nieuwe tas gemaakt van gerecycleerd materiaal. “Gebruik ze alleen om boodschappen in Lier te doen”, geeft de burgemeester vriendelijk mee. Na het ontbijt dat door de stad werd aangeboden mochten de nieuwe inwoners nog deelnemen aan  een typisch Lierse activiteit. Een wandeling in de binnenstad, een tochtje met de Moedige Bootvissers, bezoek met gids aan het Stadsmuseum of een beklimming van de toren van de Sint-Gummaruskerk stonden op het programma.

Hierna een samenvatting van de toespraak van de Burgemeester.
“Lier is niet de grootste stad van Vlaanderen, maar wel één van de mooiste, en zeker de sympathiekste stad van Vlaanderen!
Lier heeft inderdaad heel wat te bieden. Erfgoed dat er mag zijn: het begijnhof en  het belfort, beide erkend als Unesco werelderfgoed, ons Rococostadhuis dat prachtig gerenoveerd en gemoderniseerd is met ons schitterend nieuw toeristisch bureau, Sint-Gummaruskerk  (‘de Grote Kerk’ in de volksmond) genoemd naar de patroonheilige van Lier met een beiaard en glasramen van Europese waarde, de Zimmertoren en annex paviljoen, een bezoek meer dan waard . Daarnaast een heel rijk verenigings  en  cultureel leven, de grootste muziekacademie van Vlaanderen , en een bloeiende Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. Een zeer verscheiden en uitgebreid horeca-aanbod met schitterende terrasjes, en  heel attractieve winkelstraten met een breed assortiment, die aan een serieuze heropleving  bezig zijn”. Verder verwees hij naar de stadwandelingen – een groene ring rond Lier - en naar de vele fietsroutes. “Er is een heel groot scholen aanbod, diverse middelgrote en grote bedrijven. Lier kan heel wat bieden op sportgebied: voetbalclub Lierse Kempenzonen, Lyra-Lierse, VK Hooikt , zaalvoetbalclub Proost in eerste klasse, Heracles hockey in eerste klasse, een sterke basketbalclub GUCO, bloeiende atletiekclubs Lyra en Lierse, volleybalclub SMASH, enkele bloeiende tennisclubs , twee duikclubs, een petanqueclub. Voor elk wat wils.”
Hij stelde ook het stadsbestuur voor. Boogaerts verwees ook naar de investeringen die deze legislatuur zullen gedaan worden. Tot slot verwees de burgemeester nog naar Lierke Plezierke en de diverse grote en kleine evenementen die in Lier plaats vinden. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet