Benefiet voor Mangakane met John Snauwaert Quintet feat.Lady Linn en Tutu Puoane

Lier: Op 2 maart 2019 richt Lieve Van de Vel voor de derde maal een benefiet in voor de Mangakane Foundation in Zuid Afrika. (Mangakane: moeder die geneest). Dit jaar werkt Lieve samen met Ripspiqué uit Lier om deze steunactie te kunnen realiseren.

“Na een confronterende en emotionele reis door Zuid Afrika besloot ik dat ik iets voor de kansarme kinderen moest doen. Niettegenstaande de apartheid is afgeschaft voel je de discriminatie nog sterk. Ook de armoede van de mensen in de Townships is schrijnend. Omdat ik zelf in het onderwijs heb gestaan denk ik dat onderwijs het beste is om de toekomst van die kansarme kinderen te verbeteren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die dergelijke projecten voert. Raar maar waar toen ik pas thuis was vond er in SAMWD een benefiet optreden plaats voor vluchtelingen waar ook Bart Peeters optrad. Ik heb toen mijn stoute schoenen aangetrokken en heb Bart Peeters gecontacteerd. Zo is de bal aan het rollen gegaan en is het eerste concert ontstaan”, begint Lieve Van de Vel haar verhaal.
“Nu moest ik nog een project vinden in Zuid Afrika waar van ik wist dat ze zich inzetten voor onderwijs. Omdat mijn dochter conservatorium heeft gevolgd kende ik ook Tutu Pouane, een jazz zangeres met Zuid Afrikaanse roots,  die daar les gaf. Louter toevallig was de broer van Tutu begonnen met een non profit organisatie in Zuid Afrika die er voor zorgt dat kans arme kinderen naar school kunnen gaan. In de provincie Limpopo zijn deze mensen bezig met de renovatie van oude schoolgebouwen. Elke cent die wij verdienen gaat effectief naar dit project. Nu zijn ze bezig met een groter project om scholen te renoveren.”
Lieve deed het allemaal op haar eentje, hoewel ze geen ervaring had met dergelijke organisaties. “Op je eentje 1.500 flyers uitdelen en 300 affiches hangen, dat weegt.” Haar twee vorige twee concerten leverden samen 7.300 euro op. “Tot de laatste cent is dit geld allemaal doorgestort naar de Mangakane Foundation”, voegt Lieve er uitdrukkelijk aan toe.

Samenwerking met Ripspiqué
Dit jaar heeft Vincent Stockman van Ripspique zich mee ontfermt over deze derde benefiet.
“Wij voelen ons aangetrokken tot het project omwille van de sociale doelstelling.Ripspiqué  organiseert  al 21 jaar concerten in Lier. Wij hebben ook heel veel contacten in de muziekwereld, zeggen Vincent Stockman en Erik Peeters voorzetter van Ripspiqué.
Ook het Liers Cultuurcentrum help bij de ticket verkoop.

Programma
Op 2 maart 2019 gaat een nieuw benefietconcert door in de Jezuïetenkerk in Lier. met
Lady Linn en het John Snauwaert Quintet.
TutuPouane Bert Joris en Jos Machtel.
Eline Van Coillie (ex-Junior Jazz) & friends

De kaarten kosten € 25 en zijn te koop via deze link www.lierscultuurcentrum.be en via
Liers Cultuurcentrum. Telefoon  03 488 06 79

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet