Balci Zeheddin en Balci Hayriye vieren zestig jaar huwelijk

Lier: Balci Zeheddin (83) en Balci Hayriye (75) vierden op 20 februari 2019 hun diamanten huwelijksverjaardag. Ze zijn beiden afkomstig uit de regio Posof in Turkije.
Het district Posof (met hoofdstad Posof), in de provincie Ardahan, is gelegen tegen de Russische grens. Een groot deel van de bevolking van het district Posof emigreerde wegens economische overwegingen naar grotere steden of naar het buitenland. Zo ook kwamen Zeheddin en  Hayriye in 1965 naar België.

Het echtpaar is in Posof getrouwd. Ze kregen zeven kinderen waarvan vijf, vier jongens en één meisje, nog in leven zijn. Nu zijn er al tien kleinkinderen - vijf jongens en vijf meisjes - en vier achterkleinkinderen.
Zeheddin werkte eerst twee jaar in Bergen in de mijnindustrie als bovengrondse arbeider. Daarna werkte hij nog ongeveer vijfentwintig jaar bij het toenmalige Standard vatenfabriek in Lier.
Hayriye was huisvrouw en zorgde voor de kinderen.

Het echtpaar gaat elk jaar voor vier maanden naar Bursa (Turkije) waar ze familie hebben wonen.
Zeheddin gaat elke dag tot vijf maal naar de moskee om te bidden. Zijn hobby is de Koran lezen.
Bij deze feestelijke gelegenheid ging schepen Rik Pets het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en namens de stad Lier. Het Paleis stuurde een oorkonde en felicitaties. Buiten de gelukwensen van de stad Lier bood de stad de jubilarissen centrumbons ter waarde van zestig euro. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet