Sportlaureaten 2018 gehuldigd tijdens Nacht van de Sport

Fotoreportage...

Lier: Tijdens de Nacht van de Sport werden de verdienstelijke Lierse sportbeoefenaars gehuldigd in CC De Mol.
De feestelijke avond werd geopend met een optreden van Dansstudio Wagner. Uittredend voorzitter van de sportraad, Jo Dockx, gaf een kort overzicht van de afgelopen jaren.
Schepen Andries onderstreepte het belang van de sport en verwees naar de nieuwe sportinfrastructuur die in aanbouw is en naar het project Hoge Velden. Herman de Belder,
voorzitter van de Koninklijke Lierse Persbond, reikte de sportpersprijs uit. De laureaten zijn Eliese Ceulemans en Hannes Verbruggen van het G-team van AC Lyra. Zij werden  geselecteerd om van 14 tot 21 maart 2019 deel te nemen aan de ‘Special Olympics Summergames’, in Abu-Dhabi de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.
Nadien volgde de huldiging van de Provinciale, de Vlaamse , de Belgische en de Europese kampioenen.
Ook de vrijwilligers werden in de hulde betrokken. Sven Jacobs van Zwemvereniging Lier, Louis Torfs en Francine Hues van de Koninklijke Kano Club Lier, Maria De Ryck van dansclub Scratch, Rony Becquet van AC Lyra, Jos ‘Fonne’ Heylen van Lierse Bicycle Club, Louis Garcia van PC Lier en Ann Moons van Heracles Hockey mochten op het podium komen.
Ploeg van het jaar werd de Landelijke Junioren van BC Guco.
Jongere van het jaar werd Yali Henderickx.
Sportfiguur van het jaar werd Nicholas De Kerpel van Heracles Hockey.
Na een schitterend optreden van dansclub Scratch werd uittredend voorzitter van de sportraad Jo Dockx samen met zijn echtgenote nog in de bloemen gezet.
De Nacht van de Sport werd afgesloten met een uitgebreide receptie die muzikaal opgeluisterd werd door een ensemble van SAMWD onder leiding van Han Flintrop. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet