Door Van Boeckel wint de Cultuurprijs 2018
Lydia Verbeeck krijgt de Lifetime Achievement Award

Fotoreportage...

Lier: De Koepel voor Cultuur rijkt jaarlijks twee cultuurprijzen uit: de Cultuurprijs zelf en een Lifetime Achievement Award. Voor 2018 ging de Cultuurprijs naar Lierenaar en regisseur Door Van Boeckel voor zijn theaterstuk Bos dat hij schreef voor Toneellabo Arlecchino. Lydia Verbeeck auteur en ook stadsgids kreeg de Lifetime Achievement Award toegekend.
In zijn toespraak onderstreepte burgemeester Frank Boogaerts het belang van cultuur. Hij verwees naar de inspanningen die de stad doet ter bevordering van de cultuurbeleving.

Schepen voor cultuur Ivo Andries stelde kort de ingediende kandidaturen voor.

Paul van Steenkiste maakte de laureaat bekend.
“Al jaren draagt dat gezicht bij tot de eigenheid en het karakter van onze stad. Daarenboven heeft hij er een carrière opzitten die noopt tot groot respect en waartegen je bijgevolg U kan zeggen. Met enige trots kan ik aankondigen dat de cultuurprijs 2018 gaat naar Door Van Boeckel, meer specifiek naar zijn creatie van het onvolprezen ‘Bos’ in het toneellabo Arlecchino. Aan deze prijs hangt een cheque van 400 euro.

Schepen voor Cultuur Ivo Andries maakte de Lifetime Achievement Award 2018 bekend. Hier was
slechts één kandidaat namelijk Lydia Verbeeck. Zij schrijft misdaadverhalen en historische romans die zich afspelen in Lier. Daarnaast is Lydia al jaren stadsgids. Lydia Verbeeck kon niet aanwezig zijn wegens gezondheid problemen. Haar dochter nam de prijs in ontvangst en las een korte tekst van Lydia voor. “Een Cultuurprijs voor een levenswerk krijg je niet elke dag. Ik was liever zelf aanwezig maar mijn gezondheidstoestand laat dit niet meer toe. Ik ben zeer vereerd om deze prijs te mogen ontvangen.” Ook aan deze prijs is een bedrag van 400 euro gekoppeld. (MSL/foto’s MSL/SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet