Nieuwe rondleiding in stationsbuurt

Lier: De Lierse gidsenvereniging werkte samen met Visit Lier een nieuwe wandeling uit.
“De rondleiding ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt een universeel verhaal over de groei van een stad. De aanleg van de spoorweg en de bouw van het station 150 jaar geleden hebben de westrand van Lier grondig hertekend. In het midden van de 19de eeuw volgde de uitdieping van de oude stadsgracht tot afleidings- of omleidingsvaart. Tegen het einde van de 19de eeuw werd een artilleriekazerne gebouwd, een complex dat we nu kennen als de Dungelhoeffkazerne”, zegt Rik Verwaest schepen voor toerisme.

De geleide wandeling vertrekt aan het station op het Leopoldplein. De gids toont de architectuur in de omgeving en leidt de groep naar de modernistische Heilig Hartkerk op de Antwerpsesteenweg en naar de Dungelhoeffsite.

De gids vertelt waarom Felix Timmermans, eerst zeer enthousiast over de nieuwe Heilig Hartkerk, maar na haar voltooiing, er teleurgesteld over sprak als over een ‘onvoltooide symfonie’. Je verneemt ook meer over de verschillende bestemmingen van de Dungelhoeff in de voorbije honderd jaar.
Deze twee uur durende wandeling kan je reserveren via Visit Lier voor groepen van max. 25 personen. Deelname per groep is 60 euro gidsvergoeding plus dossierkosten: www.visitlier.be/groepen. Individuele inschrijvingen zijn welkom voor de wandeling op zondag 2 juni van 14 tot 16 uur. Deelname per persoon is vijf euro en drie euro tot tien jaar. Reserveren via info@visitlier.be.

Nieuwe themawandelingen
De themawandeling ‘Buiten de stadspoorten’ is de eerste uit de reeks begeleide zondagswandelingen voor individuele bezoekers. Van 2 juni tot 27 oktober worden op bepaalde data rondleidingen georganiseerd die de verschillende aspecten van de stad belichten.
In de flyer ‘Wat te doen in Lier’ vind je een lijst met de thema’s en respectievelijke data. Verder lees je hier ook tips voor zomerse evenementen en expo’s. Deze flyer kan je gratis ophalen bij Visit Lier, in het stadsmuseum, in de bib en in het cultuurcentrum. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet