Oldtimers op de Grote Markt: vierde Pallieterclassic

Lier: Op 2 juni 2019 wordt de vierde Pallieterclassic georganiseerd. De organisatoren verwachten om en bij de tachtig voertuigen die minstens vijfentwintig jaar oud zijn.
Dit jaar wordt het overlijden van Robert Vercammen, een van de medestichters, herdacht.

“Tegen tien uur verwachten we de deelnemers op de Grote Markt. Dit jaar hebben wij opnieuw een boottochtje met de Koninklijke Moedige Bootvissers gepland. Nadien volgt een bezoek aan de Zimmertoren. Rond twaalf uur wordt iedereen terug op de Grote Markt verwacht waar een vijftal doedelzak spelers de deelnemers opnieuw verwelkomen. Naar analogie met vorig jaar vragen wij aan de deelnemers zich te kleden in de stijl van toen hun wagen op de markt kwam. Vorig jaar kende dit al een succes. Er was toen, en dit jaar opnieuw, een prijsje aan verbonden.
Voor het vertrek volgt de Concours d’Elégance, de voorstelling van de wagens met hun bestuurder en passagiers”, legt Jos Verhoeven uit.

De deelnemers gaan om dertien uur van start voor een toeristische rondrit van ongeveer honderd kilometer. De winnaar van vorig jaar mag dit jaar vertrekken met het startnummer één. Tussen 17.00 en 17.30 uur wordt iedereen terug verwacht op de Grote Markt. Dan volgt de prijsuitreiking en het diner.(MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet