Grootschalige politieactie in Lier

Van zaterdag 17 november op zondag 18 november voerde de lokale politie van Lier in samenwerking met de federale politie een grootschalige controle uit. Er werd gecontroleerd aan het stadion van Lierse Kempenzonen, langs invalswegen en inbraakgevoelige wijken en in de uitgaansbuurt. Aandachtspunten waren  drugs, inbraken en overlast.

“Tijdens het eerste deel van de avond werd er op drugs gecontroleerd aan het stadion van de Lierse kempenzonen. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Federale politie die twee stille drugshonden inzette. Drie supporters hadden een kleine hoeveelheid drugs op zak”, zegt Magalie Derboven, Communicatie  Consulent Politie Lier.

“Tijdens de donkere maanden stijgen de inbraakcijfers. De laatste weken zette deze trend zich ook door in Lier. Tijdens het tweede deel van de avond controleerde de lokale politie van Lier in verschillende inbraakgevoelige wijken op verdachte handelingen. Verschillende voetpatrouilles patrouilleerden in de inbraakgevoelige wijken . Op bepaalde ingangswegen stonden vaste controleposten. In totaal werden een 50-tal voertuigen gecontroleerd. Bij één persoon trof de politie vijftien gram marihuana aan. Dit werd in beslag genomen.

Het tweede deel van de actie stond in teken van overlast in het Liers uitgaansmilieu. De lokale politie van Lier ontving de laatste maanden verschillende klachten van zinloos geweld uitgevoerd door een groep jongeren die het centrum terroriseerden. Kort na middernacht viel de politie binnen in één horecazaak op het Zimmerplein en één horecazaak in de Eikelstraat.  In totaal werden er tweehonderd personen gecontroleerd waarbij één persoon bestuurlijk werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde . In één horecazaak werden er drie zakjes harddrugs gevonden, in de andere horecazaak twee zakjes marihuana en één zakje harddrugs.

“We willen duidelijk maken dat er een nultolerantie geldt voor drugs en uitgaansgeweld in Lier. Dat is één van de prioriteiten in ons veiligheidsplan. Het moet plezant blijven”, zegt burgmeester Frank Boogaerts.

Deze acties zullen in de toekomst herhaald worden. (MSL/foto’s LPL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet