Eerste Seniorencongres en Seniorenbeurs in dienstencentrum Het Schoppeke

Fotoreportage...

Lier: In het dienstencentrum Het Schoppeke organiseerde de Lierse seniorenadviesraad, onder grote belangstelling, het eerste seniorencongres en infobeurs voor alle Lierse zestig plussers en geïnteresseerden. 

Dit eerste Seniorencongres in Lier, een gratis initiatief van de Lierse seniorenadviesraad,  bood een forum voor iedere geïnteresseerde 60-plusser. Dit eerste seniorencongres focuste op het thema ‘veiligheid’. Medewerkers van de Brandweerzone Rivierenland en de Lokale politie Lier gaven een deskundige toelichting over onder andere brandpreventie en inbraakpreventie. Bezoekers werden ook uitgenodigd om mee na te denken over het seniorenbeleid van de stad.

In de cafetaria van Het Schoppeke  was er een infobeurs voorzien. Op deze infobeurs kwamen senioren meer te weten over de Lierse seniorenraad en de seniorenverenigingen die in Lier actief zijn. Heel wat verenigingen en organisaties boden in infostands interessante informatie aan over het ruime aanbod in Lier voor 60-plussers, gaande van ontspannings- en socio-culturele activiteiten tot zorg. Er waren tevens rondleidingen mogelijk in het nieuwe dienstencentrum. 
Ook burgemeester Frank Boogaerts en Marleen Vanderpoorten, voorzitter van het OCMW, brachten een bezoek aan dit succesvol initiatief. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet