Jarno Jorissen krijgt FiereLier

Lier: Jarno Jorissen is 10 jaar en hij raapt sinds 2 jaar in de buurt van de Berlaarsesteenweg zwerfvuil op. Zo zorgt hij mee voor minder afval langs de kant.
Hij is één van de jongste vrijwilligers van de stad Lier. En zo een voorbeeld voor de jeugd van Lier. Hiervoor overhandigde burgemeester Frank Boogaerts de FiereLier.
“Het is allemaal begonnen toen we met de school zwerfvuil opruimden. Ik vond dit noodzakelijk en ben dit blijven doen in mijn straat. Meestal vind ik daar blikjes en plastic verpakkingen. Sigarettenpeuken liggen overal. Ooit heb ik eens een verkeersbord in de gracht gevonden”, zegt Jarno. “Minstens één maal per week ga ik op stap met mijn mama of papa. Al wat ik vind steek ik in grote plastic zakken die de stadsdiensten komen ophalen.”
Burgemeester Frank Boogaerts bedankte Jarno voor zijn inzet. Zeker omdat hij een van de jongste inwoners is die dit werk vrijwillig op zich neemt.

Sinds juni 2015 beloont de stad Lier inwoners die zich vrijwillig inzetten voor het bevorderen van de leefbaarheid en samenhorigheid in onze stad met de FiereLier-prijs. De prijs wordt om de drie maanden uitgereikt en bestaat uit een centrumbon van vijfentwintig euro, een mok met stadslogo en nog een paar andere gadgets. (MSL/foto’s MSL)

Ken jij iemand die in aanmerking komt als ‘FiereLier’? Laat het ons weten! Op www.lier.be (zoek op ‘fierelier’) vind je de voorwaarden. Stuur je suggestie via het online formulier, een mail naar fierelier@lier.be of per brief aan de dienst Externe communicatie – Protocol – Paradeplein 2 bus 1 – 2500 Lier.
Vergeet zeker geen gedetailleerde beschrijving van de verdienstelijke inzet van je kandidaat toe te voegen en een motivatie waarom je deze kandidaat voordraagt. Anonieme voorstellen neemt de jury niet in behandeling. Vermeld dus ook duidelijk je eigen naam, adres, telefoonnummer en eventueel je mailadres.

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet