Zimmertoren ontvangt  veertigduizendste bezoeker

Lier: Het Zimmermuseum ontving vrijdag morgen zijn veertigduizendste bezoeker van 2018. Nietsvermoedend kwamen Sigrid en Raf uit Sint Genesius Rode samen met hun kinderen een bezoekje brengen aan de Zimmertoren. Ze waren blij verrast toen Jos d’Haens, voorzitter van het Zimmercomité hen vertelde dat Sigrid de veertigduizendste bezoeker van dit jaar was. De voorzitter overhandigde haar een kristallen aandenken.

“Vroeger ben ik als kind nog eens op bezoek geweest. Mijn man Raf is hier nog nooit geweest, het is zelfs de eerste maal dat hij in Lier komt. Mijn vader was enorm geïnteresseerd in alles wat met geschiedenis en cultuur te maken heeft. Hij had ons destijds mee naar hier genomen. Ik dacht dat dit iets tof zou zijn om nu met mijn kinderen en het gezin eens opnieuw te doen. Mijn man en de kinderen zijn geïnteresseerd in wetenschappen en hoe de dingen in elkaar steken. Dat is iets wat je volgens mij hier kan ontdekken”, zegt Sigrid.
 
“De vernieuwingen die door het Zimmertorencomité werden uitgevoerd hadden meer dan succes.  Dit jaar zal opnieuw het aantal bezoekers stijgen boven de veertigduizend.  De tentoon gestelde collectie werd uitgebreid met actuele voorwerpen in verband met tijd en ruimte en ook werd gezorgd voor een betere sociale opvang van de bezoekers.  Speciaal voor de scholen werd ingespeeld op de nieuwe studierichting STEM en werd een verband gelegd naar het "perpetuum mobile" en de geschiedenis van tweeduizend jaar wijsgerige stelsels die uiteindelijk geleid heeft tot de huidige energiewetten”, Jos d’Haens Voorzitter Zimmertorencomité Lier. (MSL/foto’s MSL)

Meer informatie: www.zimmertoren.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet