Toneelkring Hooikt op Planken speelt Pizza Miseria

Koningshooikt: In de zaal Koningshof speelt HOP, vanaf 26 januari 2019, het stuk Pizza Miseria van Karel Eens in een regie van Maarten Bosmans. De toneelkring is hierbij aan zijn 28ste productie toe. “Wij plannen zeven voorstellingen. In de gezellig ingerichte zaal - de mensen zitten aan tafeltjes - is er plaats voor 180 toeschouwers. De ticket verkoop verloopt vlot. Toch zijn er voor alle voorstellingen nog plaatsen beschikbaar”, zegt voorzitter Dirk Dillen.

Het stuk 
Pietro, eigenaar van de beste pizzeria in België en ver daarbuiten, heeft zijn zaken op orde.
Het restaurant loopt goed, er is niet meer chaos dan in een doorsnee Italiaanse tent tot er op een dag een brief komt uit New York van Pietro's zus Esterella, waar zelfs zijn vrouw Wendy het bestaan niet van wist.
Er komt een oude erfeniskwestie naar boven. Zus Esterella is al op weg naar België om een deal te sluiten in het hotel van Pietro. Helaas is het restaurant geen hotel 
Graaf Staf Van Koekelberg is niet de enige die geïnteresseerd is in de erfenis maar ook een koppel mysterieuze 'handelaars' hebben meer dan interesse. Het leven én het restaurant van Pietro wordt helemaal omgegooid. Er ontstaat een nooit geziene Italiaanse chaos.
Schoonmoeder Stefanie en schoonvader Evarist moeten hun pensioen onderbreken om de zaak te redden. Buurvrouw Francine, die normaal alleen langskomt om dingen te lenen, krijgt plots een chef-functie. Haar dochter Gina mag haar artistieke vaardigheden botvieren. Gelukkig is er nog de persoonlijke bodyguard van Esterella, Vaparotti, om een oogje in het zeil te houden!

Rolverdeling
Pietro, eigenaar pizzeria: Philip Tersago
Wendy, vrouw van Pietro; Sonja Van Den Broeck
Esterella, zus van Pietro, operazangeres: Ann Van Craen
Vaparotti, vriend van Esterella, operazanger: Ruud Croonen
Bompa Evarist, vader van Wendy: Donald Mouling
Bomma Stefanie, moeder van Wendy : Marleen Hens
Francine, buurvrouw van Pietro: Karine Van Hool
Gina, dochter van Francine: Sarah Neukermans
Bonnie, gangster: Sonia Osier
John Tuborg, zware jongen: Wim De Beuckeleer
Graaf Staf Van Koekelberg, rijke stinkerd: Marc Geens

Maarten Bosmans
Maarten is geboren te Beveren op 4 maart 1977, studeerde in 2001 af aan de Studio Herman Teirlinck. Maarten speelde in verschillende TV series.
Naast televisie is Maarten Bosmans ook actief in het theater. Hij speelde o.a. bij Het Toneelhuis en Theater Froe Froe. Van 2009 t.e.m. 2010 speelde Maarten mee in AVAAR, een bewerking van De Vrek van Molière. Deze productie speelde 284 keer in Frankrijk. Vanaf mei 2019 speelt hij in ‘Mijn schoonzoon is een Hollander' in het Echt Antwaarps Theater.

Hop zoekt jong talent
Sommige van onze acteurs gaan al 28 jaar mee. Ze zijn ook niet begonnen toen ze vijf jaar waren. Daarom zijn wij op zo ek naar een jonge lichting acteurs en actrices. Wij willen naar de toekomst toe onze toneelkring uitbreiden met wat jonge mensen”, zegt voorzitter Dirk Dillen. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Vertoningen en tickets
Zaal Koningshof, Koningshooikt
Zaterdag 28/1, vrijdag 1/2 en zaterdag 2/2/2019 om 20.00 uur. Zondag 3/2/2019 om 14.30 uur.
Donderdag 7/2, vrijdag 8/2 en zaterdag  9/2 om 20.00 uur.
Kaarten aan 10 euro tel 0472/30 49 40 of www.toneelkringhop.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet