Jan Van Looy en Clementina Van Den Bosch zestig jaar getrouwd

Lier: Jan Van Looy (80) en ‘Clemmeke’ Clementina Van Den Bosch (79) vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Bij deze feestelijke gebeurtenis ging schepen voor bevolking Rik Pets het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en de Stad Lier. Het Paleis stuurde een oorkonde en felicitaties. Buiten de gelukwensen van de stad Lier bood de stad Jan en Clemmeke centrumbons ter waarde van zestig euro.
Clemmeke en Jan zijn beiden echte Lierenaars. Ze leerden elkaar kennen in café Remember in ’t stad.
Samen kregen ze twee zonen Benoit en Jacques. Zij zorgden voor vier kleinkinderen, drie meisjes en één jongen.
Jan werkte eerst als chauffeur bij de firma Cateau uit Lier. Daarna werd hij mekanieker achtereenvolgens bij  garage Toyota Clijsters, Van Looy, en Citroën. Bij de laatste ging hij met pensioen.
Clemmeke werkte eerst in het confectie atelier Torfs. Toen er kinderen kwamen stopte ze in het confectie atelier en zorgde voltijds voor de kinderen en het huishouden.
In zijn vrije tijd was Jan gefascineerd door alles wat met wapens te maken had. Hij heeft bijna met alle wapens geschoten. Hij was dan ook lid van verschillende schietclubs: de Tigers uit Berlaar, Ledo op het Fort van Lier waar met de kruisboog schoot, Moed en Eendracht op het Fort van Lier waar hij met de handboog schoot. Bij een schietclub in Duffel schoot hij met karabijn en revolver.
Nu maakt en restaureert Jan kruisbogen. Hij maakt ook pijlen, alleen op vraag.
Clemmeke deelde de hobby van Jan. Zij schoot ook met de kruisboog.
Als tweede hobby verzamelde Clemmeke grote en kleine poppen. Het huis staat er nu vol van. (MSL/foto’s RM)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet