Nieuwjaarsreceptie CD&V Lier

Fotoreportage...

Lier: In het Spui hield CD&V haar nieuwjaarsreceptie waaraan bestuursverkiezingen gekoppeld waren. Voor de volgende drie jaar is Maxime Penen voorzitter vanCD&V Lier-Koningshooikt, Walter Crocaerts voorzitter van de CD&V Senioren, Jo Daelemans voorzitter van Vrouw & Maatschappij en Stéphanie Van Campenhout voorzitter van JONGCD&V.

Voorzitter Maxime Penen verwelkomde een tachtigtal leden, sympathisanten en genodigden. Hij blikte terug op de gemeenteraad verkiezingen. “Ik durf zeggen: ‘14 oktober was een goede dag, 14 oktober was een succes!’ Uiteraard, als het nóg een klein beetje beter was geweest, had dat een wereld van verschil gemaakt. Eén zetel meer en er is een dikke kans dat je mee aan tafel zit. Eén zetel meer en je kan misschien doen waar je goed in bent: besturen, onze stad en ons dorp beter maken.”
Tot slot werden Gert Van Eester, Ludo Peeters en Dirk Janssens in de bloemetjes gezet als afscheidnemende (OCMW-)raadsleden, Danny Martin als stoppend voorzitter van CD&V Senioren.

Stijn Coenen, fractieleider in de gemeenteraad blikte ook even terug naar de afgelopen verkiezingen.
“Voor heel onze ploeg, gans onze afdeling, was 2018 intens. En zoals Maxime al heeft aangegeven, was het resultaat prima. En dat doet deugd. De kentering is ingezet, de Lierse CD&V staat terug op de kaart. Ik ben fier op onze ploeg. We schreven een verstandig, vernieuwend en verbindend verhaal. We voerden campagne om ons bekender te maken. En vooral: we deden dat op een positieve manier.”
“Bij het nieuwe bestuursakkoord  voel me toch ontgoocheld. Toch eerst mijn waardering voor een aantal elementen. Elementen die ook in ons programma terug te vinden waren. Bijvoorbeeld het initiatief om meer inspraak van burgers in het beleidsproces te integreren of inzetten op onderhoud en restauratie van onze monumenten. Ik was ook aangenaam verrast te lezen dat in het mobiliteitsbeleid een veiligheidsscan voor elke schoolomgeving is voorzien.”
“Toch is ambitie nog altijd ver te zoeken.  Ik voel me toch ook ontgoocheld. 27 keer het woord ‘onderzoeken’ op 33 pagina’s, daarnaast nog zes keer ‘streven naar’. Voorzichtigheid troef. Onze burgemeester sprak de Lierenaar al enkele keren toe. De inhoud van zijn verhaal loopt parallel aan het bestuursakkoord. Een lijstje van initiatieven, verschillende zaken waar men niet tégen kan zijn. Maar er blijkt niet uit waar we met onze stad naartoe moeten.”

Gastspreker Koen Van den Heuvel, lijsttrekker CD&V voor het Vlaams Parlement in mei, pleitte vurig voor een campagne vol zelfvertrouwen. En, naar analogie met voorzitter Wouter Beke op de nationale CD&V-nieuwjaarsreceptie vorige week, voor een campagne van de redelijkheid en het gezond verstand. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet