Uitvaartverzorger speelt zelf postbode tijdens de staking

Lier-Berlaar: De sociale onvrede bij Bpost bereikt een nieuw hoogtepunt met een staking van minimaal vijf dagen en tien dagen als het van sommige vakbondsmilitanten afhangt.
Mario De Meutter en Sandra Op De Beeck, zaakvoerders van de Lierse en Berlaarse uitvaartverzorging Bosmans spelen de komende dagen zelf voor postbode.

Mario De Meutter: “Dinsdagnamiddag ging ik naar De Post om brieven af te geven. Toen ik ze overhandigde bij het loket kon niemand mij garanderen dat ze tijdig zouden besteld worden. Op dat moment besefte ik dat we iets moesten doen en na overleg met onze medewerkers hebben we besloten om de komende dagen in overleg met de families, eigenhandig, de brieven te verdelen. In tijden van internet en e-mail blijven gedrukte rouwbrieven populair. Volgend jaar investeren we trouwens verder in de uitbouw en ontwikkeling van onze eigen digitale drukkerij. Tijdens de poststaking moedigen we de mensen aan om zoveel mogelijk hun rouwberichten te delen, via onze website (www.funerarium-bosmans.be), e-mail of de sociale media. We blijven rouwbrieven drukken die door onze mensen eigenhandig worden verdeeld. We doen dat ’s nachts of in de vroege ochtenduren omdat het dan rustig is op de baan en dan storen we zo weinig mogelijk mensen. We gaan door met onze actie, in regio Lier en Berlaar, tot Bpost, opnieuw, een normale postregeling garandeert.”
Bij Uitvaartverzorging spreken ze zich niet uit over de staking. “Dat is een intern conflict dat ze bij Bpost moeten bespreken. Daar komen wij niet tussen. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen op een waardige, serene manier afscheid kan nemen van zijn dierbare en geliefde, en als we de ongemakken van de staking kunnen beperken, dan doen we dat met plezier”, zegt medezaakvoerster Sandra Op De Beeck.

Meer info over Uitvaartverzorging Bosmans vind je op de website, www.funerarium-bosmans.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet