Nieuwbouw voor Campus Louis Zimmer

Fotoreportage...

Lier: Op de site van het Atheneum Lier – Campus Louis Zimmer mocht ere-directeur Corneel Verstraeten de eerste steen leggen voor de nieuwbouw voor deze school. De nieuwbouw kost 5,5 miljoen euro en zou in december 2019 klaar zijn.

Directeur Christoph Van Wambeke verwelkomde Frank Boogaerts burgemeester van Lier, Marleen Vanderpoorten voorzitter van OCMW-Lier, Ivo Andries schepen voor onderwijs, ere-directeur Corneel Verstraeten en verschillende oud-leerkrachten op deze plechtigheid.

Corneel Verstraeten blikte terug naar het ontstaan van de school.  “Op 1 juli 1958 is de school van start gegaan. De pre industriële afdeling van het Atheneum werd toen omgevormd naar het Rijks Technisch Instituut (RTI). Op de Netelaan waren klaslokalen leeggekomen die voor ons ter beschikking werden gesteld. Op 1 september zijn we toen begonnen met 130 leerlingen. Die dag was er nog geen meubilair aanwezig. Gelukkig werd dit dezelfde dag nog geleverd. In september was het lerarenkorps nog niet volledig ingevuld. Uiteindelijk konden wij vanaf oktober normaal les geven.”

“Na Expo 58 kregen wij ‘paviljoenen’, die daar gestaan hadden, om les in te geven. Wij hebben daar 57 jaar les in gegeven. Regelmatig durfde al  wel eens een muis door de ‘barakken’, zoals de leerlingen ze noemden, te lopen. Tijdens de kattentijd hing er ’s morgens soms een rare geur in de barakken. Stilaan werd de kwaliteit van deze lokalen slechter en slechter. Wanneer het ’s nachts hevig geregend had, dienden we eerst gaan te kijken of er nog les kon gegeven worden in de ‘barakken’. De laatste tijd zagen we ook de raamkozijnen aan het rotten waren. Het werd dus zeker tijd voor onze nieuwbouw. Het wordt een groot licht en luchtig gebouw met drie bouwlagen.  Op het gelijkvloers komt de administratie en de lokalen van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding. Op de tweede en derde verdieping komen veertien klaslokalen een wetenschaoslokaal, een didactische keuken en  2 multifunctionele lokalen. We hebben dan vijf lokalen meer dan in de vroegere paviljoenen”, zegt directeur Christoph Van Wambeke.

Nadien werd symbolisch de eerste steen van het gebouw gelegd. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet