Zimmercomité huldigt Gust Valgaeren

Lier: Tijdens het jaarlijkse ‘werkdiner’ werd Gust Valgaeren gehuldigd voor vijftig jaar lidmaatschap van het Zimmercomité. Voorzitter Jos D’Haens bedankte Gust voor zijn jarenlange onbaatzuchtige inzet. Burgemeester Frank Boogaerts overhandigde Gust, namens het Zimmercomité, een oorkonde en een geschenk als appreciatie voor zijn inzet.

Radio Pallieter krijgt zendvergunning
Jos D’Haens kon ook tijdens het werkdiner met enige fierheid de officiële zendvergunning voor Radio Pallieter overhandigen aan de vrijwilligers die de zender draaiende houden.

Radio Pallieter startte sedert in 1982 met zijn uitzendingen. Gezien wijzigingen in het frequentie plan voor vrije radio’s kreeg radio Pallieter in 2004 geen frequentie meer toegewezen en moest dus stoppen. Op 1 januari 2018 startte radio Pallieter terug als internet radio.

“Na een jaar van afwachten in onzekerheid viel de sedert 1982 bestaande vzw Radio Pallieter eindelijk in de prijzen, dank zij een goed dossier en de steun van het Koninklijk Zimmertorencomité vzw. Nadat de inzending van het dossier "erkend" werd kreeg de vzw twee frequenties toegewezen, FM 106,4 MHz voor Lier en FM 105,3 MHz voor Nijlen.  Er werd een studio opgericht in het Zimmerpaviljoen en een eerste zendinstallatie voor Lier werd goedgekeurd met de aflevering van een zendvergunning door de Vlaamse Regulator voor de Media op 22 oktober 2018.  De zender voor Nijlen is in opbouw en volgt over enkele weken.
Een enthousiaste ploeg vrijwilligers staat gereed om het vroegere succes van de zender te overtreffen.  Het radioprogramma kan vanaf nu de hele dag beluisterd worden met alle regionaal en internationaal nieuws en zal weldra opnieuw de vertrouwde nieuwsbron worden niet alleen voor elke Lierenaar, maar tevens voor de inwoners van de omliggende gemeenten zoals Nijlen, Berlaar, Kessel, Emblem”, zegt Jos D’Haens. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet