De eerste schooldag van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits

Fotoreportage...

Lier: Op de eerste schooldag bracht Vlaams Minister van Onderwijs, Hilde Crevits, een bezoek aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Dit bezoek kaderde in het vernieuwde decreet voor het deeltijds kunstonderwijs. Dit decreet maakt de actualisering van het aanbod mogelijk, maakt het deeltijds kunstonderwijs toegankelijker, versterkt de samenwerking tussen de onderwijsinstellingen en vereenvoudigt de organisatie.

Minister Hilde Crevits werd verwelkomd door directeurs Geert Hendrix en Erwin Scheltjens, burgemeester Frank Boogaerts, ex-minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten en Ivo Andries schepen voor cultuur van de stad Lier.
Tijdens een rondleiding volgde Minister Crevits geïnteresseerd een zangles voor zesjarigen. Toen de kinderen gevraagd werd of ze eventueel ook een instrument wilden bespelen zei de minister spontaan dat zij graag piano zo leren spelen. Vervolgens ging ze het lokaal notenleer binnen. Vervolgens ging het nog naar het  percussie lokaal. Daarna brachten enkele leerlingen cello een mini concertje. Tot slot bezocht de minister nog een bezoek aan jezuïetenkerk die onder meer als concertzaal gebruikt wordt.
De minister was onder de indruk van de school en was blij dat de scholen gebruik maken van het nieuwe decreet.

“De hervorming zorgt ervoor dat kinderen al vanaf zes jaar muziek en woord kunnen volgen. We hadden dat al wel, maar nu is het een officieel gesubsidieerd aanbod, waardoor de lessen goedkoper kunnen worden. Het nieuwe decreet laat ons ook toe het aanbod aan te passen aan onze tijd. Buiten de klassieke instrumenten en de klassieke kunstvormen in de afdelingen woord en dans kunnen wij nu ook modernere kunstvormen te onderwijzen. Zo is er nu de musical opleiding en het componeren en muziek maken via de computer. De leerlingen kunnen nu ook kiezen voor een opleiding choreografie of improvisatietheater”, legt directeur Geert Hendrix uit. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet