Op bezoek bij kunstschilder Oscar van Rompay

Lier: Het Huis van Oscar en de Lierse gidsenvereniging Argus slaan de handen in elkaar en bieden de bezoeker een combinatiepakket wandeling-museumbezoek aan.

“Oscar van Rompay is bij het grote publiek weinig bekend daar Oscar heel weinig ten toon gesteld heeft en bijna geen werken verkocht heeft. Voor zijn dood maakte hij een testament en schonk het grootste gedeelte van zijn vermogen en zijn woning aan de door hem opgerichte vzw “Oscar van Rompay” met de opdracht in dit huis zijn werken ten toon te stellen en culturele activiteiten te organiseren”, zegt Jacques Maes, ondervoorzitter van Argus.

De stadsgidsen en bezoekers wandelen door de stad voorbij de plekken die belangrijk waren in het leven en oeuvre van kunstschilder Oscar Van Rompay.(1899-1997). De wandeling duurt ongeveer 30 minuten.
Vervolgens staat een bezoek aan de authentieke kunstenaarswoning  en de schilderijencollectie van Oscar op het programma. Tot slot wordt een bezoek gebracht aan de grote historisch stadstuin, bestaande uit een grote sier-, fruit- en groentetuin. Ook de prachtig gerestaureerde houten druivenserre wordt bezocht. (MSL/foto’s MSL)

Meer informatie: www.visitlier.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet