Vijf jaar Cultuurmarkt

Fotoreportage...

Lier: In Den Bril ging de vijfde Cultuurmarkt door. Philip De Koninck verwelkomde de bezoekers en onderstreepte het belang van het vrijwilligerswerk. “De liefde of sympathie voor een Lierse cultuurvereniging bracht u hier. Onze verenigingen en de inzet van vele vrijwilligers verdienen uw aandacht en steun. Ook deze organisatie kan niet zonder de inzet van de vele vrijwilligers, waarvoor dank.”
Schepen voor cultuur Ivo Andries onderstreepte het belang van de cultuurmarkt. “Het doel van deze cultuurmarkt is het stimuleren van cultuurparticipatie. Meer mensen aan cultuur laten participeren.
Deze cultuurmarkt is er dus echt nodig om de samenwerking tussen de verschillende verenigingen een belangrijke rol te laten spelen in onze samenleving.
Dit moet de verenigingen zuurstof geven. Om dit allemaal te vrijwilligers nodig. De inzet van de kunnen realiseren zijn er vrij vrijwilligers dient dan ook ten zeerste geapprecieerd te worden.
Voor deze organisatie heeft de stad heeft een klein budget voorzien om deze cultuurmarkt financieel te ondersteunen. In een volgende legislatuur wil ik graag verder onderzoeken of er niet meer budget nodig is om deze cultuurmarkt meer kracht bij te zetten.
Als stad moeten we blijven investeren in cultuur en blijven investeren in de infrastructuur ervoor.”
Na de toespraken gaven verschillende verenigingen korte demo’s van hun producties in de verschillende zalen. (SDW/foto’s SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet