JCI Lier richt jobbeurs in

Lier: Zestien bedrijven waaronder  Van Hool, Heilig Hartziekenhuis, defensie, politie en stad Lier stelden hun job aanbod voor. Ongeveer 250 geïnteresseerden hadden zich ingeschreven voor de vierde uitgave van Jobmatch ingericht door JCI Lier.

Burgemeester Frank Boogaerts sprak de aanwezige stanghouders toe.

“Het gaat de goede richting uit met de "Lierse" arbeidsmarkt. Vorige maand waren er nog 1.182 mensen, woonachtig in Lier, werkzoekend. Ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar is dit een daling met niet minder dan 7,1%. Daarmee doet Lier het beter dan de rest van Vlaanderen waar de werkloosheid afneemt met 6,5%. Verder ter vergelijking: in de provincie Antwerpen daalt de werkloosheid met 5,4%, op het niveau van arrondissement Mechelen met 3,8%. Lier doet het dus schitterend! Op te merken valt dat de werkloosheid vooral daalt bij vrouwen met liefst 8,5% en dit vooral bij jongeren onder de 25 jaar. Het is enorm hoopgevend dat de werkloosheid bij de jongeren op jaarbasis in Lier gedaald is met 17,3%. Daarmee doet de stad het veel beter dan de rest van Vlaanderen! Momenteel zijn er nog 230 jongeren onder de 25 jaar werkzoekend, vorig jaar waren dat er nog 278. De inspanningen die de stad, het Sociaal Huis en de diverse partners hebben geleverd om deze werkloosheid bij jongeren terug te dringen, beginnen duidelijk vruchten af te werpen.”

Tijdens de jobbeurs werden ook verschillende  workshops ingericht. (MSL/foto’s MSL)

Over JCI Lier
JCI Lier is een ambitieuze vereniging voor jonge professionals en ondernemers onder de veertig. Als jonge kamer maakt JCI Lier deel uit van een wereldwijd netwerk van ambitieuze jongeren met een honger naar kennis, een neus voor ambiance en een engagement voor hun maatschappij. Naast haar lokale activiteiten en commissies biedt JCI een actieve werking en (internationale) congressen met voor elk wat wils. En natuurlijk is het de ideale voedingsbodem voor het uitbreiden van uw netwerk en het opbouwen van levenslange vriendschappen.
www.jcilier.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet