Frans Min en Josepha Ceulemans zijn vijfenzeventig  jaar getrouwd.

Lier: Op 13 januari 2018 waren Frans Min (95) en Josepha Ceulemans (95) vijfenzeventig jaar getrouwd. Ze zijn het enige koppel in Lier dat dit jaar zijn albasten huwelijksverjaardag mag vieren.
Frans en José, beiden echte Lierenaars, leerden elkaar kennen op de Zaat in Lier waar José vroeger woonde. Frans was toen bakkersgast en bracht brood bij de ouders van José. Van het een kwam het ander. Op 21 jarige leeftijd zijn ze getrouwd tijdens de tweede Wereld Oorlog.
Ondertussen kwamen er vier kinderen waarvan een overleden. Raymond (68), Greta (65) en Ronny (64) zorgden ondertussen voor vier kleinkinderen die ondertussen ook al verantwoordelijk zijn voor zes achterkleinkinderen.
Frans werkte zijn ganse leven in carrosserie bedrijven. Zeven jaar bij Van Hool, vijftien jaar bij Dockx in Koningshooikt en vijftien jaar bij garage Kerremans.
José verzorgde het huishouden en dat doet ze nu nog. “Samen met Frans kook ik nog elke dag voor ons. Samen doen wij de was en de plas en zorgen ervoor dat alles netjes blijft”, zegt José.
Vroeger was Frans een echte Lierse supporter. “Nu volg ik alles op TV, dat is veel gemakkelijker”, zegt Frans. Hij ging ook al eens vissen. “Toen de kinderen hun huis bouwden ben ik daar dikwijls gaan meehelpen”, voegt hij er nog aan toe. José hield zich graag bezig met breien en haken.
Tijdens het verlof werd er al eens naar Spanje gereisd. “Het is allemaal zo snel gegaan. Nu hopen wij er nog een paar jaar te kunnen van genieten.”

Schepen Rik Pets ging Frans en José feliciteren met hun albasten bruiloft. Hij overhandigde hen een oorkonde van het Paleis. De stad schonk hen, bij deze feestelijke gebeurtenis, centrumbonnen ter waarde van vijfenzeventig euro. (MSL/foto’s MSL)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet