Eline De Munck schoonheidsvisite aan Atheneum Lier - campus Louis Zimmer

Fotoreportage....

Lier: “Net zoals de voorgaande jaren wil onze school de laatstejaarsleerlingen van de studierichting ‘schoonheidsverzorging’ en het specialisatiejaar ‘haarstilist’ een kijkje gunnen achter de schermen van de showbizz”, zegt Christophe Van Wambeke, directeur Atheneum Lier - campus Louis Zimmer. “Voor een van onze activiteiten hebben we Eline De Munck uitgenodigd. We voorzien niet één, maar twee workshops om onze leerlingen onder te dompelen in de maquillage- en haarstyling technieken voor podium, felle belichting en showbizz”, gaat Van Wambeke verder.
Free-lance visagiste, Melissa Pöpsel, zal de maquillagetechnieken voor showbizz demonstreren. Melissa is oud-studente van De Schoonheidsschool en al 8 jaar zelfstandig make-up artist on the road.
“Voor de workshop hairstyling kozen we dit jaar voor een andere aanpak. Onze school werkt al enkele jaren samen met Pivot Point. Zij streven ernaar om een voorkeurpartner te zijn in de opvoeding voor kappersopleidingen en kapsalons. Hiervoor komt speciaal één van hun docenten de workshop hairstyling demonstreren en in goede banen leiden.
De bedoeling van ons showbizzproject is dus duidelijk: onze leerlingen een kijkje gunnen achter de schermen, hen inzicht laten verwerven in deze sector en hen motiveren om – na het laatste jaar – verder te gaan in deze sector”, aldus . Van Wambeke
“Toen ik deze morgen toekwam vroeg ik mij af hoe de scholen geëvolueerd zijn. Hier in de school heerst een heel vrij sfeer waar de leerlingen de kans krijgen om zichzelf te zijn en hun eigen ding te doen. Ze worden hier op een zeer volwassen manier begeleid zonden al te veel betutteling. Er is wederzijds respect tussen de leerlingen en de leerkrachten. De leerlingen doen het fantastisch. Je ziet dat ze iets willen leren. Ze werken al zoals professionals, ze zitten natuurlijk al in hun laatste jaar”, zegt Aline De Munck
“Het was een heel fijne ervaring, zeker als er een BV langskomt. Wij hebben heel wat nieuw dingen gezien en bijgeleerd”, horen we bij de leerlingen.

Doelstelling van dit showbizzproject.
- Maquillage- en haartechnieken uit de wereld van de showbizz opnemen in de opleidingen haarzorg en schoonheidsverzorging.
- Kennismaken met diverse werkgebieden (waarbinnen de kappers en schoonheidsspecialistes later tewerkgesteld kunnen worden).
- De kans om achter de schermen een kijkje te kunnen nemen geeft een extra
meerwaarde aan de opleiding.
“Dit project geeft een ideale voorbereiding op de show tijdens de opendeurdag van Atheneum Lier - Campus Louis Zimmer, op zaterdag 5 mei 2018”,  besluit de directeur. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet