FEGO opent vijfde fototentoonstelling in het Vleeshuis

Fotoreportage...

Lier: Fotoclub FEGO “F(otograferen) E(n) G(ezamelijk) O(nderweg)” opende zijn vijfde tentoonstelling in het Vleeshuis. Voorzitter Cor Van Echelpoel verwelkomde leden en genodigden op de opening van de tentoonstelling. Hij gaf vrij snel het woord aan burgemeester Frank Boogaerts die de tentoonstelling opende.

In zijn toespraak schetste burgemeester Frank Boogaerts, onder andere, het ontstaan van de jongste Lierse fotoclub.

“Op 19 januari 2013 waren enkele ‘oud-leerlingen’ van het avondonderwijs op uitstap in Amsterdam  en ze stellen zich de vraag : ‘Is er na de avondschool dan niks meer...’ en spontaan groeide de  idee van  de mogelijke stichting van een fotoclub .
Een paar enthousiastelingen nodigen de andere oud-leerlingen uit om deel te nemen aan de activiteiten en een nieuwe Lierse fotoclub is geboren  - FEGO.
Vanaf het begin is Lier de vaste stek , eerst in de Berlarij en nadien in de Arthur Vanderpoortenlaan, waar de activiteiten doorgaan. Vanuit hun lokaal kijken de leden uit op de toren van de Sint Gummaruskerk, een mooier uitzicht kan men zich moeilijk wensen. Lier is hun thuis en van hieruit vertrekken de uitstappen, die gaan van Sluis (wel degelijk om te fotograferen ! ) of de Westhoek tot Amsterdam of Duisburg. 
Maar Lier is  natuurlijk ook een onderwerp voor hun foto's, tijdens de dag om de activiteiten in de stad of de natuur langs de Nete vast te leggen, maar vooral geliefd zijn de avonduren, de sfeer die ontstaat door de verlichting aan de historische gebouwen die de leden  de kans geeft om Lier op zijn mooist te fotograferen. Want geef zelf toe, Lier en omgeving hebben alles om prachtige foto’s te maken. (ik vraag mij meer en meer af of die uitstapjes naar Sluis wel nodig zijn ?)
De  band met Lier wordt ieder jaar ook weer opnieuw aangehaald door de fototentoonstelling die doorgaat in het Vleeshuis. Dit Vleeshuis helpt onze tentoonstelling de uitstraling te geven die FEGO  voor ogen heeft.
De tentoonstelling van vandaag betekent dus een lustrum : FEGO bestaat vijf jaar en vandaag worden de werken van de leden voor de vijfde maal getoond.
Doelstelling  is de leden de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen in de fotografie Daartoe worden workshops gevolgd bij gerenommeerde fotografen, en FEGO richt zelf ook regelmatig workshops in. Vragen en ideeën   worden  besproken de driewekelijkse bijeenkomsten.

Een bewijs dat FEGO goed werkt zijn de vele resultaten die door de leden behaald worden op nationale en internationale wedstrijden.
Vandaag kunnen we  de resultaten bewonderen van een jaar werking ; we kunnen weer genieten van schitterende foto’s van hoogstaande kwaliteit en een grote verscheidenheid.
De tentoonstelling bewijst dat deze nog jonge club een waardige plaats inneemt in het rijke culturele leven van onze stad. Het stadsbestuur hecht veel belang aan de culturele activiteiten van de talrijke Lierse verenigingen omdat het één van onze uithangborden, onze verkooppunten is . Lier is cultuur !
Ik feliciteer de fotografen, het bestuur en de leden voor hun inspanningen en mooie resultaten. Ik ben ervan overtuigd dat dit eerste lustrum  maar klein bier is met wat we de volgende jaren nog mogen verwachten. In naam van het schepencollege en in mijn persoonlijke naam dank en felicitaties.”
Tot slot verklaarde de burgemeester de tentoonstelling voor geopend. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet