Open deur bij Heilig Hartziekenhuis

Fotoreportage...

Lier: Ter gelegenheid van de ‘Dag van de Zorg’ opende het Lierse ziekenhuis haar deuren voor het grote publiek. Meer dan 3.500 bezoekers kwamen een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis.
“De bezoekers maakten kennis met het vernieuwde ziekenhuis. Door middel van informatiestanden, workshops, lezingen en animatie voor jong en oud, ging iedereen naar huis met een frisse kijk op het reilen en zeilen van een ziekenhuis in volle vernieuwing. Je kwam op plaatsen waar je normaal gezien niet komt”, zegt woordvoerder Barbara Kempeneers.
“Tijdens een boeiende en interactieve ontdekkingsreis kunnen bezoekers een kijkje nemen in het operatiekwartier, de medische beeldvorming, het  revalidatie centrum, de afdeling dialyse, de pijnkliniek, de spoedgevallendienst, het labo en nog heel wat diensten.”
Buiten gaf de brandweer een demo hoe een slachtoffer van een verkeersongeval uit een wagen bevrijd wordt. Even verder werd een evacuatie van een slachtoffer uit een gebouw gedemonstreerd.

Directeur An De Cuyper verwelkomde de bezoekers. Burgemeester Frank Boogaerts hield een korte toespraak. “Vandaag wil men tonen wat er in het recente verleden reeds aangepast is: het onthaal werd omgebouwd, de polykliniek werd volledig in het nieuw gestoken, recent openden de volledig vernieuwde verloskamer en een deel van de materniteit. Daarenboven, maar onzichtbaar, werd er een volledig nieuwe directie aangesteld.
Er is echter nog heel wat gepland: na de ondertekening van de intentieverklaring met de ziekenhuizen van Bonheiden, Mechelen en Vilvoorde, worden er gesprekken gevoerd voor een mogelijke kaderovereenkomst. Er wordt gewerkt aan de digitalisering van de patiëntendossiers, het aanbod van specialismen wordt uitgebreid, en wellicht het belangrijkste van allemaal, de start is gegeven voor een masterplan voor het ganse ziekenhuis, wat inhoudt dat over een periode van verschillende jaren het ganse ziekenhuis zoals het er nu staat zal vervangen worden door een volledig nieuw complex op deze locatie.”
Na zijn toespraak mocht de burgemeester de opendeurdag ‘openknippen’. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet