Passiewandelingen op zaterdag 24 maart

Lier: Op 24 maart 2018 komt De Passie naar Lier. Het beroemdste verhaal aller tijden, gebracht in een spektakel vol muziek en toneel, start om 20.00 uur op de Grote Markt. De toegang is gratis.

“Om deze hoogdag nog feestelijker te maken bieden de Lierse stadsgidsen in samenwerking met Visit Lier gratis gegidste stadswandelingen aan. Een unieke gelegenheid voor bezoekers en Schapenkoppen om de pittoreske hoekjes van onze stad te (her)ontdekken: onze magnifieke Sint-Gummaruskerk, het Begijnhof dat UNESCO Werelderfgoed is, het Rococo-stadhuis, onze befaamde Lierse kant en haar maaksters. De Lierse Kantkringen en het toerisme pastoraal-net-werk van de Sint-Gummaruskerk gooien hun deuren wijd open. Ook de koninklijke moedige bootvissers doen reeds rondvaarten één week voor de officiële start van het toeristisch seizoen”, zegt schepen van toerisme Rik Verwaest.

“De Lierse gidsen zijn passioneel verliefd op Lier” (Dirk Luyten)

“De wandeling vertrekt in het rococo stadhuis, waar aandacht wordt besteed aan het geschilderde plafond dat allerlei deugden en ondeugden voorstelt. Daarna gaat het richting begijnhof. De kruisweg komt ter sprake, maar is spijtig genoeg niet te zien gezien restoratie. We bezoeken ook enige kantkringen die tonen hoe de echte Lierse kant gemaakt wordt. Tot slot gaat de wandeling, die één uur duurt, naar de Sint-Gummaruskerk. Daar zorgen de gidsen van toerismepastoraal voor een rondleiding die ook ongeveer één uur duurt en je op plekken brengt die verband houden met de passie van Christus”, legt Dirk Luyten, voorzitter van de gidsenvereniging Argus uit.
De speciale Passie-wandelingen vertrekken om 9, 10, 11, 14, 15 en 16 uur aan het stadhuis. Er vertrekken telkens drie groepen van 25 personen. Op voorhand inschrijven is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Hiervoor stuur je een mail naar info@visitlier.be. Je kan de hele dag lang je gratis ticket ophalen in het toerismekantoor. De laatste twee wandelingen (15 en 16 uur) gaan niet meer in de kerk gezien daar om 17 uur een plechtigheid plaats vindt.

U kan op zaterdag 24 maart 2018 ook gratis de Sint-Gummarustoren beklimmen. De gids vertrekt met maximaal 25 bezoekers om 11, 13 en 15u aan de voet van de toren. Daarvoor moet u wel inschrijven. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet