Internationaal uitwisselingsproject kappersscholen

Fotoreportage...

Lier: Het Atheneum Lier campus Louis Zimmer neemt deel aan een internationaal uitwisselingsproject van verschillende kappersscholen. De deelnemers uit Den Bosch (Nederland), Westerlo en Lier werden ontvangen op het stadhuis met een hapje en een drankje. Burgemeester Frank Boogaerts verwelkomde de jongeren en stelde de stad kort voor.
“De voornaamste bedoeling van de uitwisseling is dat de kappers in opleiding elkaar inspireren en in kleine groepjes deelnemen aan een creatieve kapperswedstrijd”, zegt directeur Christophe Van Wambeke. “Op dag één hebben de deelnemers het thema bepaald, op dag twee werd een ‘moodboard’ samen gesteld. Nu tijdens dag drie worden jullie onderverdeeld in verschillende kleine groepen. Jullie trekken de stad in die voor het project een rijke inspiratie bron zal zijn. Een prikkelende fotozoektocht zal creativiteit opwekken voor het gekozen thema, de bijhorende muziek, decorstukken en kleding-accessoires.”
In het Koning Willem I College in Den Bosch nemen de leerlingen deel aan een grote modeshow met als thema ‘avant-garde’ met de ideeën die ze hier hebben opgedaan. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet