Speelpleintje in Lijsterstraat:

Koningshooikt: In de Lijsterstraat werd een kleinschalig speelpleintje geopend. De kinderen in de buurt kunnen zich uitleven op een veerwip, een wipplank en een speelhuisje met klimplank en glijbaan.

In de wijk rond de Lijsterstraat wonen heel wat jonge gezinnen. Samen met de omliggende straten zijn er meer dan 150 kinderen die vanaf nu van deze speeltuin kunnen genieten.
De stad organiseerde in het voorjaar een bevraging in de wijk. Uit de vele inzendingen kwam de consensus voor een veilige speelruimte die zoveel mogelijk de open ruimte van het parkje vrijlaat.
“We gingen aan de slag met deze voorstellen en selecteerden een aantal speeltoestellen. Leverancier Europlay voorzag een veerwip, een wipplank en een speelhuis met klimplank en glijbaan. De totale kostprijs bedroeg 7.600 euro excl. BTW.”, vertelt schepen Rik Verwaest bij de opening.

Daarmee is Koningshooikt een volwaardig wijkspeeltuintje rijker. “Het blijft de ambitie om ook de deels verdwenen speeltuin in de Tarwelaan elders te compenseren. Voorstellen zijn altijd welkom”, aldus Verwaest. (KSL/foto’s KSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet