Leerlingenraad SUM start peter en meterschap voor eerstejaars

De leerlingeraad van de Sint-Ursula middenschool opperde vorig schooljaar het idee om de eerstejaars beter op te vangen en te helpen met hun vragen in het eerste middelbaar.  De directie ging direct in op dit voorstel.  De leerlingenraad ging actief opzoek naar medestudenten die hun schouders onder dit project wilden zetten.  De directie vond ook een leerkracht, Mevrouw Verschuren, die de peters en meters verder zal begeleiden. Mevrouw Bernaerts, de directeur van de middenschool, vertelde dat er ook zulk project is voor de opvang van de 3de jaars door de 6de jaars in het middelbaar.  “We hebben een sterke focus op kwaliteit en dit project van de leerlingenraad ontvangen wij natuurlijk met open armen” zegt ze.  “Alle leerkrachten hebben ook de opdracht om kwaliteit te bieden in de school en dit project verder te ondersteunen” gaat mevrouw Bernaerts verder.

Vandaag, op de eerste schooldag, zijn er 23 peters en meters voor de eerstejaars.  Ze werden dan ook direct voorgesteld door directie en de klastitularis van de klas.  De peters en meters zullen tijdens het schooljaar een verdere opleiding krijgen.  De drempel tussen leerlingen is immers lager dan ment de leraars.

We volgde even Wannes en Jane in de klas 1I.  De peter en meter zijn veel sneller aanspreekbaar op de speelplaats en via smartschool.  De eerstejaars hadden nog niet veel vragen voor hun peter en meter in de klas.

De 2 meters van 1 E, Lynn en Jade, hadden meer werk om vragen van de eerstejaars te beantwoorden. Daar varieerden de vragen van praktische zaken tot vragen wat de SP’s (synthese proeven of examens red.) inhielden.

De peters en meters werden al vlot aangesproken tijdens de eerste speeltijd.  Ze hielpen zoveel mogelijk eerstejaars verder.  Zo hielpen ze ook mee om het jaarthema in de praktijk om te zetten:” je bent een stukje van de SUM puzzel”.

Tekst en beelden: KSL

 

Dit artikel delen op social media

Tweet