Bootvissers varen rond met 300 leerlingen van het Sint Gummarus College

Het eerste jaar van het Sint Gummarus college deden vandaag een rondgang in Lier om de stad en de verschillende bouwwerken in Lier onder de loupe te nemen.  De leerlingen gingen rond met een leerkracht langs verschillende plaatsen om hun opdrachtenblad in te vullen.  Voor de eindopdracht in de school hadden ze verschillende tips nodig die de bootvissers hen gaven tijdens een rondvaart op de Binnen Nete.  De leerlingen hadden ook de opdracht om zaken die een bootvisser vertelde te noteren.
De leerlingen van het 4e leerjaar van “het klein College” deden ook boottochtjes met de bootvissers op hetzelfde moment. Er waren leerlingen van een uitwisselingsproject in Lier. Natuurlijk is een boottochtje dan de beste manier om onze mooie stad te verkennen. 
De bootvissers zijn altijd te vinden om leerlingen tekst en uitleg te geven over onze mooie stad.  De Binnen Nete is dan ook de ideale plaats om te vertellen over de monumenten en de leerlingen zo cultuur en geschiedenis bij te brengen over de binnenstad.
De 300 leerlingen hingen aan de lippen van de vaarders op het moment dat zij aan het vertellen waren. De bruggen werden ook vele keren aan de onderkant aangeraakt, er zijn namelijk bepaalde legenden die de bootvissers vertellen over de bruggen waar ze onderdoor varen.
Een mooie jaarlijkse traditie die Sint Gummarus met de bootvissers heeft om hun eerstejaars studenten en 4de leerjaars studenten een leuk moment te geven buiten de klas. (KSL / foto:KSL,MSL)

Fotoreportage 1..

Fotoreportage 2...

Fotoreportage 3...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet