Pieter van Loij en José Peeters vieren briljant

Lier: Pieter van Loij (88) en José Peeters (87) vierden hun 65ste huwelijksverjaardag. Bij deze feestelijke aangelegenheid kwam schepen voor bevolking Rik Pets Pieter en José feliciteren namens het koningshuis en namens de stad Lier.

Pieter werd geboren in Herentals, José is geboren in Sint Jansteen (Nederland). Ze leerden elkaar kennen op een Vlaamse kermis in Pulderbos. José hielp op de kermis, Pieter kwam daar langs met de jeugdbeweging. “In het begin zag ik het niet zitten met hem. Uiteindelijk zijn wij beginnen te schrijven naar elkaar. Misschien wel vijfhonderd brieven”, zegt José.
Pieter werkte een ganse loopbaan van vijfenveertig jaar bij de toenmalige RTT (nu Proximus). Hij was tewerkgesteld in verschillende vestigingen in Antwerpen, Brussel, Herentals om ten slotte met pensioen te gaan in Brussel.
José heeft acht jaar handtassen gemaakt. Door omstandigheden heeft ze daarna enige tijd geen activiteiten kunnen uitoefenen. Nadien deed ze eerst vrijwilligerswerk in het ziekenhuis. Ze behaalde een diploma in de verzorging en deed zestien jaar interim in het Sint Elisabeth zieken huis.
Pieter en José hebben geen kinderen.
In hun vrije tijd zetten ze zich in voor verschillende verenigingen zoals KWB, KGV en KAJ. José vogde notenleer voor volwassenen aan de academie, daarna ook dictie en alleenzang. Ze richtte ook een vrouwenkoor op die op huwelijken begrafenissen en doopplechtigheden optraden.
Ze zijn ook zesenveertig maal naar Lourdes geweest. Pieter ging dikwijls mee als begeleider.
Buiten Lourdes gingen ze ook op reis naar Zweden, Finland, Israël, Italië, Frankrijk en Portugal om er maar enkele te noemen.
Nu genieten ze van elke dag en zorgen voor elkaar.
Buiten de felicitaties overhandigde schepen Rik Pets een medaille met beeltenis van de koning en de koningin.  (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet