Gustaaf Faes en Paula Nitor vieren zestigste huwelijksverjaardag

Lier: Gustaaf Faes (84) en Paula Nitor (79) vierden op 31 juli hun diamanten bruiloft. Gust werd geboren in Kessel. Paula is een echte Lierenaar geboren in de Ast. Ze leerden elkaar kennen op de autobus. Gust was ontvanger op de lijnbus naar Antwerpen, Paula reed dagelijks mee naar Gevaert.
Voor zijn huwelijk was Gust diamantslijper, maar dat deed hij niet graag. Na zijn legerdienst is hij dan bij Kruger begonnen waar hij zevenendertig jaar werkte.
Paula werkte voor haar huwelijk bij Gevaert. Getrouwde vrouwen mochten toen bij Gevaert niet blijven werken. Na haar huwelijk verkocht ze, huis aan huis, onderhoudsproducten. Daarna was ze nog 12 jaar kokkin bij ‘de Ursulinnen’
Paula en Gust hebben één zoon Julien, één kleindochter Clio en twee achterkleinkinderen Siebe en Lynde.
Samen gingen ze graag op reis. Zo gingen ze 24 jaar naar Arlsberg waar Gust vroeger gekazerneerd was. Ook Spanje, Turkije, Griekenland en de Belgische kust stonden op het programma.
In zijn vrije tijd is Gust duivenmelker. “Toen ik twaalf jaar was kocht ik mijn eerste duif voor tien frank. Het was er een met ring. Een duif zonder ring koste de helft van de prijs”, zegt Gust.
Paula ging vanaf haar vijfde turnen bij Lyra. Ze nam aan verschillende wedstrijden deel en won er ook veel. Daarbij heeft ze ook nog toneel gespeeld.

Bij deze feestelijke gebeurtenis ging schepen voor bevolking Rik Pets het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en namens de stad. De stad Lier bood de jubilarissen centrumbons voor een totale waarde van zestig euro aan. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet