Nutskasten krijgen bestickering met historische foto’s

Lier: Tien nutskasten, waarvan acht in Lier en twee in Koningshooikt, worden met historische foto’s verfraaid.

De voorbije jaren verwierf Lier heel wat historisch fotomateriaal. Mark Keustermans en Hugo Broes, vrijwilligers bij het archief, selecteerden tien prachtige afbeeldingen. Eandis en Proximus stelden hun nutskasten ter beschikking.

 “Ongeveer zes maanden geleden zijn wij op de idee gekomen om historische foto’s in de stad te hangen. Onze stad heeft een rijk verleden en dat willen we graag tonen. Het succes van de Facebookgroep “Lier Vroeger” bewijst hoe die historische uitzichten veel Lierenaars en Hooiktenaars fascineren. Ook toeristisch is dit een meerwaarde. Op de tien foto’s zie je onder meer de houten noodwoningen op Den Oever, dokwerkers op de Werf en het Koningsplein anno 1900”, legt schepen van Erfgoed Rik Verwaest uit.

Binnenkort verschijnen er nog meer historische bestickeringen. Wie een locatie of historische foto wil voorstellen, kan dat doen door te mailen naar liervroeger@gmail.com.

Op volgende plaatsen vindt je al een bestickerde nutskast
Begijnhofstraat, Heilige Geeststraat, Sint-Gummarusstraat, De Heyderstraat, Kloosterstraat, Koning-Albertstraat, Vismarkt,            Werf, Beekstraat, Koningsplein.

Meer informatie: www.facebook.com/Liervroeger (MSL/foto’s KSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet