Kiwanis steunen PLUS project

Lier: De dames service club Kiwanis Symforosa bakten op de zaterdag markt croques messieurs ten voordele van het PLUS project in Lier.

PLUS is een samenwerking tussen Stad Lier, OCMW, de Lierse secundaire scholen, Don Bosco en Arktos om de ongekwalificeerde uitstroom van jongeren zonder diploma tegen te gaan en de kans op een succesvolle aansluiting op de arbeidsmarkt te verhogen.
“Wij werken met alle Lierse scholen. Dit jaar bieden wij ook ondersteuning aan de lagere scholen. Wij werken op individueel vlak door de jongeren naar ons te laten komen op het moment dat het misloopt in de klas. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals schoolmoeheid, pestgedrag, conflicten met leerkrachten en dergelijke. Wij trachten hen te helpen om ze daarna terug op een positieve manier terug in de klas te krijgen. Wij bieden ook ondersteuning aan de leerkrachten”, legt  Alex Pirot, pedagoog bij het Plus project uit.

“Kiwanis Symforosa wenst het project een bijkomend duwtje in de rug te geven. Daarom schenken ze een cheque ter waarde van 3.000 euro aan de organisatie. Ze zullen dit geld gebruiken om materialen aan te schaffen voor atelierwerking in het kader van een zinvolle tijdsbesteding ten gunste van kwetsbare leerlingen”, zegt Ilse De Waele, voorzitter van Kiwanis Symforosa.

Kiwanis
Kiwanis is een serviceclub waarvan de leden als doel hebben de wereld beter te maken.
Wij doen dat door steun te verlenen aan zieke,kansarme,andersvalide en alle kinderen die onze steun kunnen gebruiken.
Dank zij de onbaatzuchtige inzet en steun van velen maken wij weer een groot aantal kinderen gelukkig. (KSL/foto’s KSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet